新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3531|回復: 11

[其他] 有關Sangean Dab+ Tuner

不知有冇師兄試過Sangean Dab+ tuner, 價錢約二千多年,但不知其FM和Dab+質素和Audiolab或Cambridge相差有幾大?

小弟亦曾考慮過Magnum Dynalab MD801, 但在代理聽過質素只是ㄧ般,不知有冇其他用家可以分享?
我都想知呀!
回復

我都想知x2
回復

我都想知x3
回復

我都想知窩!
回復

你識Q玩咩,之前果部都出唔到聲
回復

masteralain 發表於 2012-7-4 14:58
你識Q玩咩,之前果部都出唔到聲

禾都等左好耐!
回復

Sangean WFT-2D 功能多,無中文字顯示。fm 及dab+聲音普通,曾加過Mytek 192 及 Lite DAC-60 解碼,雖有改善,但仍覺得Quad FM4 音樂感好d!
回復

jcml 發表於 2012-7-4 23:11
Sangean WFT-2D 功能多,無中文字顯示。fm 及dab+聲音普通,曾加過Mytek 192 及 Lite DAC-60 解碼,雖有改 ...

多謝師兄回覆!

唉! 我都吾係好信尼D Tuner質素會很高,只是覺得值吾值花多ㄧ倍買部Audiolab或Cambridge!

曾考慮ㄧ炮過買部Magnum Dynalab, 但一和它的同價純FM Tuner 比,你又覺得差很遠,針果然係冇兩頭利!
回復

Anyone tried Ruark?
回復

willip 發表於 2012-7-12 13:14
Anyone tried Ruark?

個部好似係收音機,吾係Tuner!
回復

小弟用佢SPDIF出比部解碼再入AMP....可以吧了
回復