新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 22008|回復: 26

[喇叭] Focal 概念版1000 Be 喇叭

ken sir, 請問Focal 概念版1000 Be 喇叭乜東東? 特別在何處?
我都想知呀!!  個款幾好
回復

Dear 師兄,
不好意思, 太忙又病了一星期多 , 遲了回覆 Sorry Sorry
Focal 概念版是 1000 Be II 的新形象構思, high Gloss 紅木外皮, 滑不留手, 再配合玫瑰金的高音面板, 加重了外觀的高貴感覺, 不過小弟手頭上尚沒有詳細結構內容, 估計上是相比傳統的 1028Be 應該是差別不大
回復

ken sir, 不要客氣需保重身體, 如有資料時請ken sir,再給我們吧! 圖中是否 1028Be 呢?現價是多少? 應配什麼前後級?
回復

alfieay9 發表於 2012-8-20 21:49
ken sir, 不要客氣需保重身體, 如有資料時請ken sir,再給我們吧! 圖中是否 1028Be 呢?現價是多少? ...

Dear 師兄,
謝謝關心呢 現在已 ok 好多了
上圖的是 Focal 概念版的 1028Be II , 暫未有官方實價,  ' 估計  ' 比標準版的 1028Be 貴上 10~15% 不等, 而標準版的 1028Be 的官方零售價為 HK$70800.-/pr ,
   因為 Focal 廠家一向追求高靈敏、高效率的揚聲器理念, 而 1028Be 在規格上是 8 ohms 91dB, 在要求上只要有 40W以上輸出的 amp. 已能滿足它的工作需求了, 所以選配器材之上相對是比較容易了
1028Be spec..jpg
回復

kenho 發表於 2012-8-21 12:16
Dear 師兄,
謝謝關心呢 現在已 ok 好多了
上圖的是 Focal 概念版的 1028Be II , 暫未 ...

多謝Ken sir 資料
回復

alfieay9 發表於 2012-8-21 12:24
多謝Ken sir 資料

Dear 師兄,
不用客氣, 謝謝支持呢
回復

嗰日係視聽展一見到呢對概念版已經心動, 好心急想買, 請問Ken Sir,大約幾時有貨呢? 另外好多謝Ken Sir 同Kit Sir當日嘅熱情招待同對產品嘅詳細介紹.
回復

mimo6668 發表於 2012-8-22 10:54
嗰日係視聽展一見到呢對概念版已經心動, 好心急想買, 請問Ken Sir,大約幾時有貨呢? 另外好多謝Ken Sir 同Ki ...

Dear 師兄,
請勿客氣,  
Focal 概念版1000 Be 暫未有銷售時間表, 好有可能會在聖誕節之前到港發售, 當然現在仍是言之過早呢
回復

Dear 各位師兄請注意

Focal 概念版1028 Be  官方已確定, 將於本年 11 月中旬正式在市場發售, 售價比普通的標準版大約相差萬幾元之 HK$

若對概念版1028 Be  有興趣的朋友就一定要多加留意了, 因為從暴光以來, 以至今查詢情況來看, 發售期必有一番熱鬧搶購的了
回復

kenho 發表於 2012-9-4 18:28
Dear 各位師兄請注意

Focal 概念版1028 Be  官方已確定, 將於本年 11 月中旬正式在市場發售, 售 ...

ken sir, 到時攪個試聽會
回復

alfieay9 發表於 2012-9-4 20:44
ken sir, 到時攪個試聽會

Dear 師兄,
一個不錯的提意 , 謝謝你的支持
回復

kenho 發表於 2012-9-7 15:16
Dear 師兄,
一個不錯的提意 , 謝謝你的支持

support
回復

Dear 師兄
THX !! 成真的話, 會第一時間通知你呢
回復

Ken Sir
睇雜誌對概念版好以有貨賣,請問尖沙咀陳列室有無得睇?另Viva係咪只係中環先有樣睇,尖沙咀無?
回復

redwing 發表於 2012-12-27 15:31
Ken Sir
睇雜誌對概念版好以有貨賣,請問尖沙咀陳列室有無得睇?另Viva係咪只係中環先有樣睇,尖沙咀無? ...

Dear 師兄,
慨念版暫時在準備中, 很快有進一步的發售通報,
現時慨念版未有門市有陳列, Viva 在尖沙咀、中環  Hi Fi Gallery 都有陳列可看呢
謝 謝你支持呢
回復

話咁快又過左成個奶拜,請問對概念版有無資料及預售消息可以分享下?最好緊係攪個試聽會比大家享下耳福。^^
回復

support!
回復

請問我對927be有一邊高音莫给家中小兒弄破, 更換要多少錢? 是否要一對換?
回復

redwing 發表於 2013-1-7 17:31
話咁快又過左成個奶拜,請問對概念版有無資料及預售消息可以分享下?最好緊係攪個試聽會比大家享下耳福。^^ ...

Dear 師兄,
最新資料得知, 國內首先接受訂購, 但只限配套購買, 配套成員包括 :  Focal 1028Be 金版 x1pr 、McIntosh 275  50 週年金版 x1pc、C2300G 金版 x1pc、MCD1100G 金版 等等, 售價為 RMB$298000 .-/set
至於香港本地卻仍需等市場推廣部及公司最高領導人的進一步策劃指示了, 不過照估計應該不會在農曆年前推出市場上發售。 的確使人祈待呢
回復