新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 55977|回復: 372

[線材] JMR有機會令我食樹皮

火.. [複製鏈接]
小弟今晚到手JMR喇叭線,用雞蛋盒煲左一兩個鐘先坐底聽!
第一首招呼佢係阿校長既幻影,一開波d風玲聲由左至右又右走到去中間之後老覃一開聲就已覺得這條有料到!再聽麻琴姐既月光小夜曲尾段d田雞和蟲仔d叫聲聽得好清楚!再爆2009原音精選第8首女高音d音高得不刺耳!如果條線d人聲暖番d就更正!整體這條分析力強,底音控制力剛剛好但人聲就希望可以厚番d!正

发送自我的 X10i 大板凳
我都用緊JMR喇叭+喇叭線
歡迎過黎同好會一齊傾~

http://www.hiendy.com/forum/view ... &extra=page%3D1
回復

聽西門兄講,jmr speaker cable 行double or tri-run 會改善中低頻既厚度,所以依d錢都係唔慳得啦!
回復

聽西門兄講,jmr speaker cable 行double or tri-run 會改善中低頻既厚度,所以依d錢都係唔慳得啦! ...
racewong 發表於 2010-11-4 10:22

講得一啲都無有錯,因為我係用緊打孖中頻密度係得嘅
回復

回复: JMR有機會令我食樹皮

聽西門兄講,jmr speaker cable 行double or tri-run 會改善中低頻既厚度,所以依d錢都係唔慳得啦!
如果double run 既話要食好鬼耐樹皮!!!

回復

any ching can pm me the price? and where i can audit this?
回復

JMR SHOWROOM都用緊JMR SPEAKER CABLE, 你可以到兆萬18樓聽聽...^^
回復

如果double run 既話要食好鬼耐樹皮!!!

kentsang 發表於 2010-11-4 11:31

唔係O下O下都用咁長o者, 你可以用8尺x4 total 32尺. 幾千蚊貨仔咋嘛...^^
回復

唔係O下O下都用咁長o者, 你可以用8尺x4 total 32尺. 幾千蚊貨仔咋嘛...^^
racewong 發表於 2010-11-4 11:49

問心果句,對線係得嘅,做打孖我個人覺得價錢同聲音表現超值,但一上打三之後佢又唔會大幅提升好多,但價錢相對地貴咗好多,將呢啲錢買其他嘢玩下攪下咁會好啲囉!
回復

明白晒. thank you大雄哥...^^

我遲D都要麻煩西毒幫我改造條JMR先..
回復

想打下價, 請問8尺x4 total 32尺大約幾$ ?
回復

街價好似是$14X 一尺, 當佢$145 X 8 X 4 = $4640, 未計叉插 & 人工.
回復

小弟都是用JMR喇叭線, 行double run, 請問用什麼牌子的spade最正.
回復

小弟都是用JMR喇叭線, 行double run, 請問用什麼牌子的spade最正.
細tec 發表於 2010-11-4 21:12

我覺得如果可以,用淨線會幾好,試過好多插都有 filter 效應。比較之下,都係淨線我口味 d。

可惜我條係 舊版,搵唔返同長度試 double run...

不過 single run 都好合我間膝交連房囉。 double 我驚我對 offrande 會 boom boom 響。
回復

細tec 發表於 2010-11-4 21:12

據聞係唔用插係最正最自然~
回復

JMR有機會令我食樹皮

唔知係唔係最正,但啱夾

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
回復

我都like用淨線
回復

以西門兄所講, WBT比較中性, 無添加味精. 古河201就有少少味. 以佢個人口味, 比較喜歡古河炭纖頭...hehe.
回復

以西門兄所講, WBT比較中性, 無添加味精. 古河201就有少少味. 以佢個人口味, 比較喜歡古河炭纖頭...hehe. ...
racewong 發表於 2010-11-5 10:54

呢條舊愛係HP216b四合一加碳纖頭......聲音認真不錯,新歡Enigma Signature表現則更美艷,更有新鮮感,交替使用都幾好玩.
回復

呢條舊愛係HP216b四合一加碳纖頭......聲音認真不錯,新歡Enigma Signature表現則更美艷,更有新鮮感,交替使 ...
westdoor 發表於 2010-11-5 11:12

新歡Enigma Signature SC
回復