新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: bigpun1975

[家訪] AV急症室之出診報告 - 阿鵬玩大咗?!

請問如何掛號求診我是新人…
回復

Fz158 發表於 2014-3-13 21:01
請問如何掛號求診我是新人…

師兄, 麻煩你先喺呢一區開一個新post, 寫一下你現有器材和有什麼問題, 然後PM你聯絡資料俾我, 我哋會有人同你聯絡.
回復

good job
回復

仲有茅大夫出診牙
回復

whoami 發表於 2015-3-5 10:13
仲有茅大夫出診牙

請pm Chris 版主约约
回復

回復

bigpun1975 發表於 2012-9-4 22:50
將AV pre amp 接上如下圖紅圈的就可以了

謝謝Ching 又學多樣嘢, 我成日想把前置兩聲道由DENON AVR-X5200W 去 NAD C326BEE,看看效果如何, 但每次都失敗而回。
再看一下, 只後有 pre-out 及 Main in, 是否由denon pre-out 去Main in ?

NAD C326BEE

NAD C326BEE
回復

Eddie0001 發表於 2015-4-12 22:52
謝謝Ching 又學多樣嘢, 我成日想把前置兩聲道由DENON AVR-X5200W 去 NAD C326BEE,看看效果如何, 但每次都 ...

應該吾係咁用, 部機好似冇av bypass,
你只要av amp pre out 入其中一組rca in,
將main vol. fix 一個位, 再響av amp 校到合適音量,
下次睇戲校番2ch amp 相同音量就ok
回復

bigpun1975 發表於 2015-4-13 21:52
你只要av amp pre out 入其中一組rca in,
將main vol. fix 一個位, ...

Thank you Ching, 我會試一下
回復

bigpun1975 發表於 2015-4-13 21:52
將main vol. fix 一個位, ...

不是这样的
回復

Eddie0001 發表於 2015-4-12 22:52
謝謝Ching 又學多樣嘢, 我成日想把前置兩聲道由DENON AVR-X5200W 去 NAD C326BEE,看看效果如何, 但每次都 ...

就是你说的办法
把跳棒拿掉
denon pre-out 去Main in
回復