新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: KEF-HK

[喇叭] LS50 綜合討論區*****

funjoe 發表於 2012-11-16 09:43
今期Stereophile有詳盡LS50報告喎.....

兩間KEF Store都有呢期Stereophile, 有興趣既師兄行過可以問店員羅黎睇下!

仲有what hi-fi?個award 2012都有feature到LS50!

http://www.whathifi.com/awards/2012

大家入左手未呢?

KEF
回復

KEF-HK 發表於 2012-11-29 08:44
兩間KEF Store都有呢期Stereophile, 有興趣既師兄行過可以問店員羅黎睇下!

仲有what hi-fi?個award 2012 ...

昨天晚上已入手!睇一論文章,就決定是她了, 我第一次接觸音響時, 朋友讓了他的 RDM 1給我, 這時我已愛上她的人聲, 之後專了其它的,,但始終忘不了.....。相隔15年了, 再次投入 kef 懷抱, 今次除了人聲外, 還多很多意料之外的....由于只是一晚時間, 暫未能分享太多, 但肯定的一開聲就是通透、爽朗明快,,,,

m : 老麥 ma6600
cd : cairm(龍捲風)
碟 : jazz at pawnshop、機遇、梁靜茹

ps : 還在 run - in 中 !

評分

查看全部評分

回復

jimjim 發表於 2012-12-11 12:12
昨天晚上已入手!睇一論文章,就決定是她了, 我第一次接觸音響時, 朋友讓了他的 RDM 1給我, 這時我已愛上 ...

昨日返工時,仍開住機run-in對ls50, 由上午7:30 - 20:30, 停左一個鐘, 再由2100 - 7:30, 中途專了不同的碟, 當中特別感受深的係波叔的審死官, 及 帝女花, 空氣感及低頻都好有效果, 在未全 run-in 的狀況下, 有驚人表現,晚上臨訓前,再放隻 magic CD 去煲機 , 煲到7:30 停一個鐘又再播, 希望今晚又有新發現 !

ps : 今晚會試吓 純結他的 民歌, 鋼琴, 及 二胡 再續 !
回復

請問LS50有什麽喇叭脚提議?
回復

lkwing 發表於 2013-1-4 19:31
請問LS50有什麽喇叭脚提議?

ching, 可以考慮 foundation designer II, 兩間KEF Store都放緊佢~
個size fit哂 LS50架

KEF
回復

多謝各位對 KEF 以及 LS50 的支持

經常係不同的媒介都被問到用甚麼 amp 配 LS50 最好!

不如各位 ching係到分享下自己的 LS50 組合,等大家可以參考參考

有相當然最 good fit laaaa
回復

KEF-HK 發表於 2013-3-21 09:30
多謝各位對 KEF 以及 LS50 的支持

經常係不同的媒介都被問到用甚麼 amp 配 LS50 最好!

老麥MA6600
回復

CYRUS 入門 kit set, Streamline + CD6SE, 可否推得到 LS50呢 ?
有無ching可以賜教, 謝
回復

買了LS50 +  ARCAM A18  ,,,,,,,,但A18 有斷電問題,,,,,,己換了機兩次,,,,,問題仍未解決,,,,
回復

mymail2000 發表於 2013-4-12 21:48
買了LS50 +  ARCAM A18  ,,,,,,,,但A18 有斷電問題,,,,,,己換了機兩次,,,,,問題仍未解決,,,, ...

對於Ching遇到的問題感到抱歉。
如對 ARCAM 的維修保養有疑問,歡迎電郵至 [email protected] (星期一至五辦公時間回覆)
維修部同事會更進!

KEF
回復

打字了字,是買了A19
買了LS50 +  ARCAM A19  ,,,,,,,,但A19有斷電問題,,,,,,己換了機兩次,,,,,問題仍未解決,,,, ...

現在收到通知,試reset按鍵,待是否能解決這斷電問題
回復

LS50 +  ARCAM A19  ......配,,,,ARCAM CD 17..考慮中,,,
回復

mymail2000 發表於 2013-4-14 14:30
打字了字,是買了A19
買了LS50 +  ARCAM A19  ,,,,,,,,但A19有斷電問題,,,,,,己換了機兩次,,,,,問題仍未解 ...

好少有呢d問題,尤是新機種。是否QC呢?
回復

經KEF 代理回覆,,,在A19 按下RESET 設定,,過咗四天,,,,暫時己沒斷電,,,仍在觀察中,,,,,
回復