新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12384|回復: 36

[兩聲道] Fulll Set Italia 音響組合 P.2

我的組合 :  CDP: Tri TRV-CD4SE, Element Titan Cu "es",
                Pre-Amp: ModWright SWLP 9.0SE, Gutwire Basic2 SE, Element Stealth "es"
                Power Amp: ModWright KWA 100, JPS Power AC In-wall
                SPK: Acoustic Zen Adagio, PAD Praesto Musaeus SC
                PB: SAEC TAP-ECO, Audio Super Pattern

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

評分

查看全部評分

ckw3031 兄,係呢邊見到你真係開心, 唔知師兄介唔介意將來敝網想做線材測試時, 用師兄的地方做平台呢?
回復

部CDP係也牌子呀?
回復

師兄..由avf到而家..見到你真係每每精彩..我同你一樣背住個牆玩..因為長期落簾..屋企黑晒..成日比太座話我..{:5_174:}
回復

ckw3031 兄,係呢邊見到你真係開心, 唔知師兄介唔介意將來敝網想做線材測試時, 用師兄的地方做平台呢? ...
nevergiveup 發表於 Mon-Jun-2010 16:40

如時間安排到也可。
回復

部CDP係也牌子呀?
supercow 發表於 Mon-Jun-2010 16:42

日本Tri, 普通嘢呢{:5_189:}
http://www.triode.co.jp/english/09.html
回復

師兄..由avf到而家..見到你真係每每精彩..我同你一樣背住個牆玩..因為長期落簾..屋企黑晒..成日比太座話我. ...
kachow 發表於 Mon-Jun-2010 16:56

一玩音響真係好難抽身, 不段想追求, 隻耳要求又越來越高, 真係好麻煩吓。
有兩邊側牆就而玩D, 你同太座講咁放好聽好多呀!!
回復

師兄..由avf到而家..見到你真係每每精彩..我同你一樣背住個牆玩..因為長期落簾..屋企黑晒..成日比太座話我. ...
kachow 發表於 Mon-Jun-2010 16:56

當年小弟仲未玩音響既時侯,都己經成日睇ckw3031 師兄的report 了{:5_98:}
回復

呢部ModWright前級用真係好難煲, 煲咗個半月, D聲開始越來越好了
回復

相靚音響正 ~
回復

套前後級煲左個幾月, 前級部份開了聲, 好聽好多了, 但還未熟透, 期望熟透後效果。
後級部份相信煲熟了, 覺得A類與AB類的差距類(比未煲前),
A類可以話好聽好多, A類效果打個八折=AB類效果, 現在只聽A類部
回復

咁部A類係唔係好熱?
回復

咁部A類係唔係好熱?
kachow 發表於 2010-7-6 02:23

部100就唔太熱, 但部150就熱D。
回復

我對呢個牌子既phono好有興趣~
回復

我對呢個牌子既phono好有興趣~
JanHau 發表於 2010-7-6 09:21

你住邊頭?
如去你度, 我帶埋部Pre-amp過來試試個phono部份, 我自己都未試過
回復

元朗~~~~
回復

Update
CDT: NorthStar CDT,  PAD Musaeus, Acoustic Zen MC2
DAC: NorthStar DAC, JPS Digital AC-X, PAD Starr RCA
Amp: TRI A300SE, Voodoo Fire Dargon
Speaker: Sonus Faber Toy Tower, Voodoo Reference II SC

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

回復

套机好醒神bo!
回復

Nice set up =)
回復

我的組合 :  CDP: Tri TRV-CD4SE, Element Titan Cu "es",
                Pre-Amp: ModWright SWLP 9.0S ...
ckw3031 發表於 2010-6-28 16:31

Congratulations CKW C Hing!!!
回復