新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3311|回復: 10

[影評] 新特警判官3D (Dredd3D)

今晚執隻白板碟睇睇,睇下夠唔夠爆先...以上美版下月初推出,港版將由華娛發行.

新特警判官3D (Dredd3D)

電影導演: 彼查維斯
電影演員: 卡爾·厄本 奧莉薇·瑟爾比 琳娜·海蒂

2139年,未來世界已被毀滅,罪惡橫行。原本的美國東岸已經成為一個擁有超過8億人口的第一巨城,為了更有制止罪案,當局發展出即捕即審即行刑的罪惡煞星「特警判官」,趕絕一切惡黨兇徒,其中最強皇牌正是德烈 (Dredd)。德烈與擁有超能力的新拍檔姬珊,首日一起行行動已經遇上毒后黨的人馬,更發現三名死者在200層樓高的賊竇「桃樹塔」墮樓身亡。特警判官與毒后大軍重裝對戰一觸即發。

評分

查看全部評分

呢套戲之前喺戲院睇咗,聲!可以話冇得書,尤其是特警判官 ,比毒犯圍捕嗰一段,試機一流 ,而且3D畫面也可收貨(尤其是慢鏡拍嘅3D,雖然血腥,但係拍得十分細緻),不但情節緊張,故事內容都拍得好有緊湊,可以話冇咩悶場,唯獨一樣嘢是美中不足,就係你永遠唔會見到男主角個樣,因為主角,從來未除過個頭灰 ,如果呢套戲比10分滿,我比8.5分
回復

係咪sony 發行ga
回復

居士 發表於 2012-12-5 22:15
係咪sony 發行ga

土炮CN華娛發行,不是進口sony碟...
回復

唔知有冇外版中字呢...大Ken哥做下功課啦
回復

xlarge 發表於 2012-12-5 22:22
唔知有冇外版中字呢...大Ken哥做下功課啦

我都期待 呢個消息呀,係咪要整定條隊出嚟排吓先呢
回復

xlarge 發表於 2012-12-5 22:20
土炮CN華娛發行,不是進口sony碟...

咁就放心哂嘞
回復

有冇團購?
回復

成套戲好似早前果套印尼片"突襲死亡塔"咁款既...全廠景冇場面,打機過關式,逐層樓打.

論聲個別有幾下確實幾好心思,整体算有一定水準,用黎爆機係可以的.

論畫就頗粗糙,唔算係高清實淨果隻...似乎係效果營做出黎既效果勒..
回復

When?
回復

好正咁
回復