新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: fatso

[品牌] Gryphon 貴豐同好會

細tec 發表於 2013-1-1 09:55
Gryphon Fans, Happy New Year!

各位貴豐Fans,新年快樂,祝各位日日聽靚聲!!!

細tec兄:你個飛碟玩成點呀? 好唔好聲呢?

幾時換Pandora+Mephisto啊?
回復

fatso 發表於 2013-1-2 15:39
各位貴豐Fans,新年快樂,祝各位日日聽靚聲!!!

細tec兄:你個飛碟玩成點呀? 好唔好聲呢? {:5_203 ...

隻飛碟盤都算幾好聲啦,同套GRYPHON一樣, 都是未聽過就買的。

新的Pandora+Mephisto是另一層次的聲音, 感覺穩重淡定些, 而Mirage + Colosseum就活潑清新些, 我暫時都好滿意。
回復

請問各位Gryphon Fans,現在Gryphon的前級Mirage價錢幾多? 會有水貨賣嗎?
回復

請問Gryphon用家,Gryphon D搖控係咪唔可以Learn去其他全能搖控架,我剛買咗個全能搖控,諗住將家中的搖控Learn哂落一個搖控用,但只係Gryphon搖控Learn唔到,有冇師兄知道點解?
回復

hendry 發表於 2013-1-5 12:50
請問各位Gryphon Fans,現在Gryphon的前級Mirage價錢幾多? 會有水貨賣嗎?

Mirage前級行貨大约十六萬左右,水貨就唔清楚了!
回復

kelvin99 發表於 2013-1-7 16:07
請問Gryphon用家,Gryphon D搖控係咪唔可以Learn去其他全能搖控架,我剛買咗個全能搖控,諗住將家中的搖控Lea ...

我的 AV pre ( Marantz AV8003) 搖控可控制 MIRAGE 的音量,應該可以 leam.
回復

Pochacco 發表於 2013-1-14 13:34
我的 AV pre ( Marantz AV8003) 搖控可控制 MIRAGE 的音量,應該可以 leam.

Pochacco兄,

麻煩你留多次電話號碼比我, 謝謝。
回復

kelvin99 發表於 2013-1-7 16:07
請問Gryphon用家,Gryphon D搖控係咪唔可以Learn去其他全能搖控架,我剛買咗個全能搖控,諗住將家中的搖控Lea ...

如果你個搖控前面你見到有兩粒眼仔,就唔可以Learn,如只得一粒就可以!
回復

細tec 發表於 2013-1-14 18:10
Pochacco兄,

麻煩你留多次電話號碼比我, 謝謝。

已經給你信息,細 tec 師兄,
回復

fatso 發表於 2013-1-15 15:14
如果你個搖控前面你見到有兩粒眼仔,就唔可以Learn,如只得一粒就可以!  ...

Mirage 個搖控前面有兩粒眼仔,就唔可以Learn, Thx
回復

請問各位Gryphon Fans,知唔知邊度買Diablo價錢最筍呀?
回復

請問Gryphon Fans, 我也想問下關於Mikado signature 的comment 及那裡買最好價,謝謝
回復

MUWA 發表於 2013-1-22 22:56
請問Gryphon Fans, 我也想問下關於Mikado signature 的comment 及那裡買最好價,謝謝

Mikado signature出面好小有擺出嚟試,如要試音可去代理試,價錢可傾,應該都有折頭!
回復

音色青,背景靜,聽小提琴最好。
回復

名望應有得買,或月頭見過一間MK二手鋪好似話有部全新display有包裝,不過吾知走咗未,玩過二佬Scorpio,低頻非常利害,場面深度亦很好,聲低算是厚聲,配撘一啲干淨喇叭會唔錯效果。Mikado應仲好方向similar。
回復

fatso 發表於 2013-1-25 11:06
Mikado signature出面好小有擺出嚟試,如要試音可去代理試,價錢可傾,應該都有折頭! ...

如果無店 show 出來試,可以帶你聽慣碟來澳門找我試,我用了幾年。
回復

Pochacco 發表於 2013-1-30 06:07
如果無店 show 出來試,可以帶你聽慣碟來澳門找我試,我用了幾年。

Pochacco兄,

星期六晚8:30左右去打攪你, 方便嗎?

謝謝
回復

細tec 發表於 2013-1-30 17:39
Pochacco兄,

星期六晚8:30左右去打攪你, 方便嗎?

星期六不可,星期日早上,可以嗎?
回復

Pochacco 發表於 2013-1-30 23:36
星期六不可,星期日早上,可以嗎?

好呀, 到時電話聯絡。
謝謝
回復

細tec 發表於 2013-1-31 07:01
好呀, 到時電話聯絡。
謝謝

有勞,細tec兄指教,到時見。
回復