新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: racewong

[官方測試報告] racewong REPORT - Magnepan

ANTH 發表於 2016-10-23 20:57
同意, 尤其聽Live錄音啲細緻聽得一清二楚, 好難走返轉頭玩box喇叭。

IMHO, 同埋玩屏風我覺得用大電流後 ...

你對屏風煲左半年應該開始開聲, 試下唔同既後級推屏風, 會有更深體會呢.
回復

leoking 發表於 2016-10-23 13:19
上星期聽對Magico M3, 表現係相當不俗,但可能聽得屏風耐、硬係溶入唔到箱體喇叭! ...

King Sir,

可否講多幾句對M3的印象,請問知不知出街價約多少?
回復

racewong 發表於 2016-10-24 13:32
你對屏風煲左半年應該開始開聲, 試下唔同既後級推屏風, 會有更深體會呢.  ...

我對屏風係從另一位師兄二手購入, 所以唔駛再煲啦, 當時用大瓦數CJ mono及Ayre後級作測試過, 屏風係冇乜coloration, 所以換一粒fuse或一條線可以分別好大。

屏風較早前出咗粒銀色蕉插adoptor, 代理度比較金色嗰粒我覺得銀色好聲好多,大家不妨試吓

回復

ANTH 發表於 2016-10-25 01:40
我對屏風係從另一位師兄二手購入, 所以唔駛再煲啦, 當時用大瓦數CJ mono及Ayre後級作測試過, 屏風係冇乜c ...

又有新款蕉插? 我用緊果粒係金色喎.
回復

racewong 發表於 2016-10-25 01:51
又有新款蕉插? 我用緊果粒係金色喎.

你快啲買番粒啦, 分別都幾大架
回復

ANTH 發表於 2016-10-25 14:01
你快啲買番粒啦, 分別都幾大架

唔信囉, 拎兩粒比我試試先啦.
回復