新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8693|回復: 37

[喜劇] 史力加4

今日一家三口去咗荃灣百老滙睇3D史力加-4,
$90張飛真係拿脷,好彩阿女係學生票平番少少,
不過今次同其他3D戲有o的唔同,
3D眼鏡睇完唔洗還,如果支持環保下次自備入場,
可以有10蚊Q旁,仲有細爆谷送,hehe...

套戲內容就唔講太多,不過有幾個笑位真係令我同個女都捧腹大笑,
片長大約100分鐘,卡通片算係咁上下,記得帶小朋友去睇呀...

唔知係唔係去得家訪多o既關係,一坐低就開始留意o的蛇冷生做得好唔好,
(無諗過留意畫面,因為相信暫時無乜人有3D投影機)
有一樣好奇怪,就係覺得人聲非常清晰,但背景音樂同埋環繞聲就唔太明顯,
而且超低音亦屬一般,諗諗吓其實我地o的所謂家庭影院會唔會係大聲咗o的呢?
因為我去過幾個非日系家庭影院組合o既陳列室,都係有戲院feel,感覺舒服,
但係我地追求o既就係要動態大,要刺激,會唔會係走錯方向呢...
好問題!我唔覺得話走錯方向,家院可以自己皂,但有一樣一定做唔到就係空間感!!不過迷你戲院就炆水啦,似聽5.1.大家可試吓海運,空間感一流
回復

海運出名好聲, 不過坐得唔舒服..
回復

戲院有戲院FEEL,我同百事佬一樣成日留置射冷
回復

海運出名好聲, 不過坐得唔舒服..
cyberken 發表於 2010-7-12 01:16

d高佬就好笑;P
回復

其實音響既野, 好怪既...
例如每一個食魚要求都唔同, 如果乜Q都唔落, 淨係蒸, 邊個食得落口?
每個人都係跟據佢口味, 加調味, 所以嘛, 無話走唔走錯路..

評分

查看全部評分

回復

好問題!我唔覺得話走錯方向,家院可以自己皂,但有一樣一定做唔到就係空間感!!不過迷你戲院就炆水啦,似聽5.1. ...
pinkhung 發表於 2010-7-12 01:13

雄哥,我好認同你所講,戲院如果要埋身,我驚前面幾排已經聾晒,
但屋企要做到有空間感,最低限度都要有壞人屋企個聆聽空間先得...

評分

查看全部評分

回復

其實音響既野, 好怪既...
例如每一個食魚要求都唔同, 如果乜Q都唔落, 淨係蒸, 邊個食得落口?
每個人都係跟 ...
cyberken 發表於 2010-7-12 01:25

唔怪得timmy大師套組合咁獨特啦....
回復

雄哥,我好認同你所講,戲院如果要埋身,我驚前面幾排已經聾晒,
但屋企要做到有空間感,最低限度都要有壞人 ...
pepsiman 發表於 2010-7-12 01:27

你果樹都得!!我就炆水d
回復

唯有果句啦, 細有細玩, 大有大玩...;P
我越黎越覺得所謂好聲唔好聲都係睇自己, 最緊要係唔好覺得自己套野天下無敵, 人地果D就弱過弱智:P
回復

唯有果句啦, 細有細玩, 大有大玩...
我越黎越覺得所謂好聲唔好聲都係睇自己, 最緊要係唔好覺得自己套野天 ...
cyberken 發表於 2010-7-12 01:43

無錯,一山還有一山高,不過timmy哥同雄哥就另作別論...
回復

講番套片, 係咪無睇前三集都OK架?
回復

講番套片, 係咪無睇前三集都OK架?
cyberken 發表於 2010-7-12 01:51

咁又唔得喎,套戲係承接番上幾集,最好都係睇晒先至去睇,
不過ken哥你咁無童真,我諗唔係咁啱你睇o勒...
回復

我一集都未睇過,先前果三集出過BD未呢?
回復

我一集都未睇過,先前果三集出過BD未呢?
xlarge 發表於 2010-7-12 02:22

史力加我就非常嘛嘛啦,港版好似未出
回復

史力加我就非常嘛嘛啦,港版好似未出
pinkhung 發表於 2010-7-12 02:25

所以我都未睇過...見到個賣相就....
回復

我就見到隻公仔咁既樣先無興趣入去睇.
回復

我就見到隻公仔咁既樣先無興趣入去睇.
cyberken 發表於 2010-7-12 02:28

人不可以貌相,戲不可以貌樣...
回復

好聲唔好聲都係 要睇自己taste
回復

好聲唔好聲都係 要睇自己taste
psmcd 發表於 2010-7-12 08:52

呢方面真係無得反駁,否則都唔會有"情人眼裡出西施"呢句經典名句啦...
回復