新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 11409|回復: 49

[黑膠系統] 新手得到最好既待遇

用左個老爺盤luxman p100 個多月. 個盤吾單止係軟盤. 連四隻腳都老到軟哂. 一路籌備緊買埋新盤. 問朋友借左個 3千幾既pro-ject試左一晚. 己覺得同我個萬餘元cd 盤有得揮. 點知上嚟刨文又認識到Clear Audio. 之前響朋友到又聽過VPI. Search VPI homepage 又發現到有entry level 盤. 又好多人話Rega 好聲. 於是個腦就不斷 pro-ject? Rega ? Clear Audio ? VPI ?

我相信如果我冇朋友用Rega. 我lee 一世都吾會聽到rega 係咩聲. 又冇得試. RP3 折左都話要7千到尾. 我lee d手騰腳震下下要抖起個glass platter 嚟轉 45rpm. 未免太累. 買埋佢專用既 TT-PSU 咪太outbudget

膽粗粗打電話去hi-fi德 到 揾人吹. 經過兩次既電話通話. 我己經喺電話講明我吾會即日比錢. 因要考慮埋rega. 但佢話吾緊要, 上去了解下先 la!!! 就係gum我今日認識左 明哥

講明先我冇必要幫明哥做宣傳. 但我冇辨法吾寫lee 篇文章嚟表揚佢既熱誠+服務態度!!!
3:30分上到去, 玩到9:00. 比較 VPI Traveller, Clear Audio Concept 及 Emotion. 換唱片都換到佢手軟. 畫圖解釋VTA, 各個盤有咩優點, 缺點. 總之佢個份熱誠+專業, 好難用文字去形容.

當我已經知道我只會考慮 Emotion 同 Traveller , 我仲要求佢換唱頭 AB 比較. 平唱頭又試, 貴唱頭又試.裝拆當1次計, 我諗佢換左6次有多  .但佢冇硬銷貴既唱頭. 仲叫我返去玩住我屋企用緊嗰個先.

最重要係我結果祇不過係揀左特價及比較舊款既Emotion. 埋單$8xxx , 玩左成日, 仲上左一堂好寶貴既黑膠課程.
仲入埋毒氣房. 即係聽左嗰套標價百幾萬既 Clear Audio Statement

今日既待遇, 咩牌子? 咩音色? 已經係其次. 買得開心先係最重要! Thx ! 明哥

IMG_2030.JPG IMG_2031.JPG IMG_2032.JPG IMG_2035.JPG

當然部機返到屋企一開聲己經

評分

查看全部評分

恭喜
你喺呢邊寫咁多嘅?
回復

Excellent customer service!
回復

甘就買得開心玩得放心
回復

恭喜恭喜
回復

回復

好毒既文章呀!!!

支持多d分享!
回復

洗錢洗得開心係好重要

貢好服務,值得表揚
回復

我都想左好耐都,不過都未實現到我黑膠行動
回復

依家賣HI FI除咗聲音之外,服務就最重要,如果每個Sales都好似明哥有這種態度就好
回復

haha....個唱頭都唔似入門..
回復

今時今日有咁嘅服務態度非常難得,值得表揚
恭喜師兄搵到啱自己嘅器材
回復

恭喜!恭喜晒師兄進入黑膠嘅毒海。
回復

明哥真係好好人架,同佢吹水獲益良多
回復

買得開心先係最重要!
回復

明哥對你咁好
回復

好彩禾5識明哥!
回復

CHing, 你就好啦. 多年前上HIFI德想買個Herron前級時, 想試吓先...但個老板娘話真想買才好試, 即時無意就走了. 我就無你好彩有個好sales幫到你.
回復

ddgary 發表於 2013-1-19 12:51
CHing, 你就好啦. 多年前上HIFI德想買個Herron前級時, 想試吓先...但個老板娘話真想買才好試, 即 ...

你都話果個係老板娘咯,点同呀!
回復

甘嘅服務 , 值得表揚 !
回復