新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 47080|回復: 140

[喇叭線] Inakustik Referenz LS-1603 Speaker cable

從我玩上代Inakustik Referenz級1302 XLR開始, 感受到超高分析, 超闊頻寬, 超快迅變, 超強能量, 超準音色, 就欲罷不能買完一條又一條.....
今次終於忍唔住,  In-akustik Referenz家族再添一員
千金一擇全新買入呢條旗艦大佬黑白大蛇 LS-1603 speaker cable!!
一插未煲, 已經感受到超級通透, 定位結像超清, 音場推後勁多, 超靜, 超幼細!!
煲完仲得了!? 好期待!!

上面大大盒既就係大佬1603喇叭線
下面分別係1302 XLR, 1203 XLR, HDMI

包裝無多餘木盒,無鐵盒,一貫德國人的務實

不過包裝一樣精美

每條線頭都有布袋包住,唔怕裝線時整花

叉頭手功精美

一大舊鋁, 用途係化震器

線身雖粗, 但好輕身, 因為其結構係好多幼心同空氣導管造成

評分

查看全部評分

效果如何呀?我都用緊1108 diy嘅sc。同埋條1203又咩效果呢?
多謝分享呀!
回復

早排想買條 603 廠線試下奈何慢人一步,呢條 1603 駛唔駛 15K 呀?
回復

恭喜師兄
回復

我都用左1302 rca 好耐.....好正
上個月,試過條1603 SC..........正得不得了.......
衰在太貴, 二手價差d ..........唔夠膽買
回復

能量型线、、我都好关注尼只牌子线材、、、
回復

其實我想問用3 條603..............咁係咪等於1803 ??
我見佢d線, 幾多03..例如603,803.......只不過代表幾多條線芯......銅物料本身就一樣...  
回復

micmic123 發表於 2013-1-29 11:06
我都用左1302 rca 好耐.....好正
上個月,試過條1603 SC..........正得不得了.......
衰 ...

之前膽粗粗買1302 XLR黎試, 都係因為睇左你介紹,同其他線比較...
之後令我身中劇毒, 買入呢條1603 SC
雖然忍貴買入, 不過我諗唔使忍蝕放售, 因為咁正都無乜可能放架啦
回復

ultramanzero 發表於 2013-1-29 10:51
早排想買條 603 廠線試下奈何慢人一步,呢條 1603 駛唔駛 15K 呀?

唔使試啦, 一買就買最高級, 唔會後悔
等我煲好,可以帶去毒你
Hong 15K+++ la
回復

eosteven 發表於 2013-1-29 11:22
之前膽粗粗買1302 XLR黎試, 都係因為睇左你介紹,同其他線比較...
雖 ...

1302 interconnect 同價位, 只可找到音色線, 找不到又清, 又平均,又咁好質數了.....
回復

雖 ...

請問幾錢?呢條好有興趣
回復

1603 SC 個音牆, 定位.....超正
回復

又一個日耳曼強人
回復

音樂感如何呢?唔該師兄!
回復

micmic123 發表於 2013-1-29 11:11
其實我想問用3 條603..............咁係咪等於1803 ??
我見佢d線, 幾多03..例如603,803.......只不過代表幾 ...

我都係咁諗...而好似買兩條803係平過一條1603少少的
回復

simontong 發表於 2013-1-29 11:41
音樂感如何呢?唔該師兄!

軟件該有既音樂感佢都準確無遺比到你
回復

Reference3 發表於 2013-1-29 11:10
能量型线、、我都好关注尼只牌子线材、、、

若果師兄覺得此線能量係最出色
我覺得分析力,定位比能量更出色
回復

請CHing, 在那裡出貨? 15K是實價嗎?
回復

應該係近20k......唔係15k..............
回復

雖 ...

聽住先la……
回復