新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: szekt

[兩聲道] 我的 CDB 組合

szekt 發表於 2012-8-20 13:54
pre+dnrg 用jps analog ac, amp 用jps power ac+

謝謝!
回復

another shot of the table

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

回復

师兄, 我都系用densen 既, B100 anniversary 限量版,如果玩bi-amp有推介?B330 for bass? B100 for high? 宜家d吉他声·空氣感好满意,唔知加左之後会點?
回復

dickson702 發表於 2012-9-4 18:40
师兄, 我都系用densen 既, B100 anniversary 限量版,如果玩bi-amp有推介?B330 for bass? B100 for high ...

bi-amp 最好係相同輸出。小弟認為用b100推高,用同輸出的b305推中低較合適,聲調更為統一。bi-amp後聲音分隔道更佳,聽到更多細節,最好的是質感更強。去馬吧

評分

查看全部評分

回復

szekt 發表於 2012-9-4 23:44
bi-amp 最好係相同輸出。小弟認為用b100推高,用同輸出的b305推中低較合適,聲調更為統一。bi-amp後聲音 ...

如果用B330會點?因為B330之後可以用作夾upgrade之後既前級,B305之後好似會有局限 (如果upgrade左部B100/唔用B100)。。。可唔可以甘理解呢?好似B330既可朔性會大d。。。
回復

dickson702 發表於 2012-9-6 01:01
如果用B330會點?因為B330之後可以用作夾upgrade之後既前級,B305之後好似會有局限 (如果upgrade左部B100 ...

如果用330, 日後升級可以係250/275+330x2. 但100同330輸入敏感度唔知是否一樣, 可能有大細聲出現.
回復

szekt 發表於 2012-9-6 09:08
如果用330, 日後升級可以係250/275+330x2. 但100同330輸入敏感度唔知是否一樣, 可能有大細聲出現. ...

我今日打左電話去wellwick,話唔會有過大聲既情形出現,可能都要去試聽下先。。。多謝師兄教路
回復

dickson702 發表於 2012-9-7 00:44
我今日打左電話去wellwick,話唔會有過大聲既情形出現,可能都要去試聽下先。。。多謝師兄教路 ...

如果決定最終上pre+power,買330係正確。到時可以試下330 推full range 同110推full range ,音質上的分別,咁你就好快會買250或者275
回復

新購入entreq 地盒,搞成個月,左試右試。最後將silvercomm cut開,只用1條24awg 作地線,地合用ins-bs承起。喇叭再從新微調,卒之幾滿意。
聽反d舊歌,鬼食泥d backing vocal 一個二個企反係度,有d真係嚇一跳

本帖子中包含更多資源

回復

喇叭擺位微調

本帖子中包含更多資源

評分

查看全部評分

回復

精品组合
回復

新換喇叭線

本帖子中包含更多資源

回復

SD換線好Q煩!
回復

係好QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ煩 !!!
回復

szekt 發表於 2013-12-14 12:37
係好QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ煩 !!!

sze sir, 咁你快d去兩聲道出番個換SC POST啦.
回復

本帖子中包含更多資源

回復

好強勁的組合
回復

啱啱好咋!

個叉位再短d就入唔到對SD了.
回復

換了新前級

本帖子中包含更多資源

評分

查看全部評分

回復

sze sir換左胆前級應該好味好多
回復