新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4902|回復: 16

[喇叭線] 求ProAc Response D1 喇叭線推介

ProAc Response D1 喇叭線推介(20K樓下)~~~Amp 是2A3單瑞膽機~~現在用梗Inakustik LS-502, 想搵對2出4喇叭線(吾想用JUMPER)~~要求能增加動態,音場及中頻人聲更有肉地同水份~~希望各CHING推介!!
全新Transparent ultra可能啱你要求!
回復

槍王版主大大~~請問那兒有試或出售??謝謝
本來想入手Siltech的~~但又沒有2出4~~一定要用JUMPER~~所以放棄!
回復

kevin2007 發表於 2013-2-11 17:31
槍王版主大大~~請問那兒有試或出售??謝謝

半年前Jadis全新好似賣緊萬九!

Transparent 有二出四!有空可以去聽聽!
回復

TKS 槍王版主大大等我過完年去睇睇先!!
回復

Wa, 好鬼貴呀
回復

上綱搵過吓d資料~~Transparent ultra喇叭線都吾算貴~~最貴好似係要另買釘腳比兩個曱甴盒~好似話要成兩k~~要成兩k的釘腳真係有d令人卻步.........
回復

兩k我比得起,兩皮就
回復

Cyrustam 發表於 2013-2-14 11:53
兩k我比得起,兩皮就

八粒釘要2k?!
回復

racewong 發表於 2013-2-14 12:45
八粒釘要2k?!

Jadis明日初六先開~~我唸住星期六會上去試試~~版大係咪有對Transparent Reference Speaker Cable上一代款係數字台放呀??同transparent utlra比較如何呀??可惜係2出2呀!!
回復

kevin2007 發表於 2013-2-14 15:17
Jadis明日初六先開~~我唸住星期六會上去試試~~版大係咪有對Transparent Reference Speaker Cable上一代款 ...

上一代既REFERENCE比今代既ULTRA靜好多, 穩定好多.

如果唔係對REFERENCE唔夠長 (得八尺), 我都唔駛DOWNGRADE ULTRA啦...
回復

racewong 發表於 2013-2-14 15:31
上一代既REFERENCE比今代既ULTRA靜好多, 穩定好多.

如果唔係對REFERENCE唔夠長 (得八尺), 我都唔駛DOWNG ...

版大~~對你對REFERENCE好有興趣!你有否用jumper??如果REFERENCE用jumper 用邊款好?(我e+用梗Inakustik LS-502 x3 diy jumper)
回復

proac reponse d1 用2a3 推,好似,已經,換神線。。。可能都
回復

kevin2007 發表於 2013-2-14 16:00
版大~~對你對REFERENCE好有興趣!你有否用jumper??如果REFERENCE用jumper 用邊款好?(我e+用梗Inakustik LS ...

其實jumper我只愛用kondo / audio note.

我鍾意用喇叭線駁LF, 用jumper駁上去HF.

所以JUMPER既高頻伸延 & 人聲厚度好重要!
回復

tommylau818 發表於 2013-2-14 16:45
proac reponse d1 用2a3 推,好似,已經,換神線。。。可能都

吾係太明意思?可否說明多一點。本身聽開2a3已一段時間,聲音完全無問題,不過最近改裝左部機可以2a3/45膽互換使用,但換左45膽後中頻更加密左亦順滑左同細節聽多更多,但由於現在輸出得番1.8Wx2所以動態方面明顯少左,所以先希望換對喇叭線可以加番強d動態!
回復

小弟覺得奇姐,超級大胃皇,餵佢食兩茶匙米粥,又姐係要佢有汁感有動態,好似。。。

會吾會有啲。。。。。。
回復

Proac D1 = 超級大胃皇 ????

I don't think so...
回復