新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 14021|回復: 5

[喇叭] KEF 205/2喇叭線插法...

各位前輩好.小弟的前置是KEF205/2...有個問題想請教一下.後面的喇叭線是要插在最下面兩個還是最上面兩個啊?謝謝...
ching,多謝你既提問!
如果係用黎聽歌既話,會建議你插上面兩個,可以俾多D detail 同 high frequency!
如果想問清楚D,歡迎去 KEF Store查詢下,同事好樂意同你分享意見!
KEF
回復

KEF-HK 發表於 2013-4-1 23:04
ching,多謝你既提問!
如果係用黎聽歌既話,會建議你插上面兩個,可以俾多D detail 同 high frequency!
如 ...

我已經有加Jumpers.不過喇叭線只有兩條.看戲和聽歌.那應該是最上面的還是最下面的?謝謝...
回復

andy3323 發表於 2013-4-4 10:42
我已經有加Jumpers.不過喇叭線只有兩條.看戲和聽歌.那應該是最上面的還是最下面的?謝謝... ...

咁既情況呢,聽歌和睇戲都插上面啦,高音會明亮和細緻 D。

有興趣又有時間的話可以過去 KEF Store TST 同鍾經理傾下,我同佢講過你個 case,佢應該可以俾多D專業意見你!

KEF
回復

KEF-HK 發表於 2013-4-5 01:06
咁既情況呢,聽歌和睇戲都插上面啦,高音會明亮和細緻 D。

有興趣又有時間的話可以過去 KEF Store TST  ...

多謝晒....不過我住國外
回復

andy3323 發表於 2013-4-6 12:21
多謝晒....不過我住國外

哈哈,原來如此
咁多多在hiendy或者 KEF Facebook 互相交流啦
Enjoy the Reference!

KEF
回復