新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: leoking

[後級] 雙雄會師 - Soulution 700 + Soulution 710

masteralain 發表於 2013-5-18 00:33
King Sir真識貨,我最近都鍾意左 橘梨紗

你吾係話鐘意細路仔,特別係D五歲小朋友
回復

7500martin 發表於 2013-5-18 00:21
我個人念舊呀,明知玩兩聲道咁鬼傻,都燒左廿膠幾年銀紙,仲要被人笑! ...

玩乜都有人講架啦!大家都係為自己而玩
啱聽咪大家嗲下,唔認同嘅咪放一邊
呢期hit嗰句:認真就輸!
king sir攪多啲嘢,比同好多啲話題
百分百支持!

評分

查看全部評分

回復

7500martin 發表於 2013-5-18 00:38
你吾係話鐘意細路仔,特別係D五歲小朋友

你唔只玩hifi比人笑,連睇AV都柒過人
回復

dragonball911 發表於 2013-5-18 00:40
玩乜都有人講架啦!大家都係為自己而玩
啱聽咪大家嗲下,唔認同嘅咪放一邊
呢期hit嗰句:認真就輸!

波Sir所言甚是!

評分

查看全部評分

回復

masteralain 發表於 2013-5-18 00:42
你唔只玩hifi比人笑,連睇AV都柒過人

仲係深圳世界之窗玩到吾捨得走!
回復

7500martin 發表於 2013-5-18 00:44
仲係深圳世界之窗玩到吾捨得走!

仲有13日呀
回復

Blueberry 發表於 2013-5-17 23:11
既然KingSir都以電明先生作標準,所以都以電明先生既專欄作回答。

師兄,如你所言,你家的系統應該好「高度傳真」!!請問可以讓小弟觀摩見識嗎?
回復

其實見到 ching 們玩嘅級數......我等只有望門.....根本就比唔到任何意見...
ching 們發表自家的發燒路程及成功路...只有目的..就係分享..

所以可以用睇雜誌心態去..觀摩...
回復

Eric2004 發表於 2013-5-18 11:35
其實見到 ching 們玩嘅級數......我等只有望門.....根本就比唔到任何意見...
ching 們發表自家的發燒路程及 ...

出呢個post都預咗收不同迴響㗎啦,其實早排"系統改革六部曲"遠比呢次大陣象",不過見喺"會員音響組合分享"post 出嚟攞唔到分、來來去去都升唔到le, 先㪷膽喺大場䈬頭

評分

查看全部評分

回復

leoking 發表於 2013-5-18 12:32
出呢個post都預咗收不同迴響㗎啦,其實早排"系統改革六部曲"遠比呢次大陣象",不過見喺"會員音響組合 ...

king sir
你係主版post 條link,
啲人就會去睇,唔係就冇乜生意架喇!

評分

查看全部評分

回復

leoking 發表於 2013-5-18 12:32
出呢個post都預咗收不同迴響㗎啦,其實早排"系統改革六部曲"遠比呢次大陣象",不過見喺"會員音響組合 ...

我都好耐無派分了. 但為左支持king sir用心分享, 今次就破例一次啦!

派晒!
回復

racewong 發表於 2013-5-18 13:03
我都好耐無派分了. 但為左支持king sir用心分享, 今次就破例一次啦!

Thank you Sir

評分

查看全部評分

回復

Eric2004 發表於 2013-5-18 11:35
ching 們發表自家的發燒路程及 ...

唔同呀! 在HIENDY大家有交有流, 大家分享, 更可互相家訪.

同HIFI書只可睇, 係兩個世界既事.

評分

查看全部評分

回復

racewong 發表於 2013-5-18 19:12
唔同呀! 在HIENDY大家有交有流, 大家分享, 更可互相家訪.

同HIFI書只可睇, 係兩個世界既事. ...

完全同意,冇很有錯
回復

racewong 發表於 2013-5-18 13:03

So far 只係post 咗套setup出嚟, 希望遲d㝍埋以下三種調配嘅聽後感:
1) single amp Soulution 700
2) bi-amp 710 + 700
3) bi-amp KR Audio + 710

評分

查看全部評分

回復

leoking 發表於 2013-5-18 22:03
So far 只係post 咗套setup出嚟, 希望遲d㝍埋以下三種調配嘅聽後感:
2) bi- ...

我又想黎一齊玩呀!!
回復

2) bi- ...

想信又會係一篇非常精采報告...
期待....
回復

2) bi- ...

我又想黎一齊玩呀!! x2

King Sir, 可否讓小弟跟racewong來学嘢和欣賞呢?
回復

2) bi- ...

期待
回復

CKKeung 發表於 2013-5-18 22:38
我又想黎一齊玩呀!! x2

King Sir, 可否讓小弟跟racewong來学嘢和欣賞呢?

非常歡迎!

我都希望多個人、多對耳。請同餅主約,我時間好彈性,不過最好過埋五月,俾小小時間我睇睇有甚麼要執執,而最重要係確實分頻點。

評分

查看全部評分

回復