新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 20038|回復: 115

[其他] 原音精選2013

除咗地盒之後,我亦聽咗今年視聽展嘅LPCD《原音精選2013》白版碟,細節我唔可以講,但我可以講水準係我聽過咁多年嘅《原音精選》最好嘅一隻,音質水準極高之外,最正係有三首我最愛的廣東歌天皇巨星曲目,而其中一首,更是獨家全新的歌曲......

評分

查看全部評分

蒲東 真幸福! 可以咁快就聽到2013原音精選!

評分

查看全部評分

回復

咁誇
回復

有全新歌? 有特破 wor.

不過我想撥一下冷水,以 hiendy 有一次 focal 喇叭demo 活動的比較經驗(當時試是2009),這些大草哥燒出來的母帶cd 會好過真正出版的cd 好多級。你這張好唔反映日後真正出街的可以好wor.
回復

透露多少少曲目啦。有幾隻古典,幾隻流行。
回復

今年視聽展幾號?
回復

最緊要好聽
回復

如果有張靚穎既歌就無敵了!!
回復

thomas928 發表於 2013-6-16 11:19
透露多少少曲目啦。有幾隻古典,幾隻流行。

對不起,草哥有命不能透露住,佢話適當時機會同大家公布.....
回復

t1174 發表於 2013-6-16 02:41
有全新歌? 有特破 wor.

不過我想撥一下冷水,以 hiendy 有一次 focal 喇叭demo 活動的比較經驗(當時試是2 ...

放心!因為我聽的那一隻還非好的終訂版,有易先生親自操刀製作的LPCD,水準一定高的。
回復

LEGO 發表於 2013-6-16 11:38
今年視聽展幾號?

http://www.hkcec.com.hk/zh/visitors/活-動-預-覽-2013-香-港-高-級-視-聽-展

評分

查看全部評分

回復

其待
回復

Big brother, no offence but every year there is comment that the disc is the best ever since.....

回復

咁多年,年年都話好聲,好聽的曲目的都已經出哂啦,白碟就算靚聲,印碟後打回原形。易有伍都做過幾年,講就好好,印碟出來後大家都知。
回復

記憶中印碟真是一年年,而且唔同人感覺也有唔同。 至出名當然是 2004。可惜我就冇聽過實碟唔知如何了。我個人比較喜歡2010
回復

willip 發表於 2013-6-16 17:22
Big brother, no offence but every year there is comment that the disc is the best ever since.....

...

對,精選碟年年做,經驗亦不斷累積,一年比一年好很正常吧?
回復

hksarac 發表於 2013-6-16 19:22
咁多年,年年都話好聲,好聽的曲目的都已經出哂啦,白碟就算靚聲,印碟後打回原形。易有伍都做過幾年,講就 ...

對於CD的質素,的確不是用口講的,要大家聽過再給評語。至於曲目我則不同意,世上好曲何其多,再出多廿年三十年也不會出晒吧?
回復

I love 2012 more!
回復

曾有機會聽過某一年的原音白版碟,白版碟比出街版的確係靚聲好多,所以就算街版如何好聲,亦不及白版!
回復

為証實出街CD是否與白版一樣, 可否請大草先生在示範器材時即時以圖中白版碟與街碟來次A\B比較?
回復