新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: racewong

[CD播放機] 二手40-50K BUDGET, 尋找純CDP

火.. [複製鏈接]
ac486兄, thanks your comment.

JBL, 我聽過4425 / 4430 / 4343 / 4344 / 9800 / 55000 / 66000,

說實話, 只有55000 / 66000可取悅到我.

我地都係講番CD機啦...^^
回復

ac486兄, thanks your comment.

JBL, 我聽過4425 / 4430 / 4343 / 4344 / 9800 / 55000 / 66000,

說實話 ...
racewong 發表於 2010-12-30 10:23

吾好意思...一講JBL就忘形了~
回復

只得Signal wire無偈,如果換喇叭我覺得horn同大口徑低音喇叭會好好多,horn嘴有力像真度高有原音之感,尤其金 ...
ac486 發表於 2010-12-29 18:06

其實486兄, 你知唔知依個TOPIC係講CDP?

其實你有無玩過JMLAB UTOPIA?
回復

race兄, 有冇唸過wadia?
回復

WADIA? 係喎, 差D唔記得左依個名牌添.^^

佢有CDP嗎?

or 所有新product都係有SACD?
回復

吾好意思...一講JBL就忘形了~
avmilk 發表於 2010-12-30 10:27

唔緊要, 叉開話題果個都唔係你..^^
回復

WADIA? 係喎, 差D唔記得左依個名牌添.^^

佢有CDP嗎?

or 所有新product都係有SACD? ...
racewong 發表於 2010-12-30 10:33

how about 581?
回復

只係CDP嗎?
回復

我一直都好想試horn + 大口徑低音既效果, 但坊間難尋...ching有冇地方可以提供呢? ...
avmilk 發表於 2010-12-29 19:14

WELLCOME AUDIO....佢仲有三對15"天朗, 又有2402, 又有4344...
回復

依部?
回復

For 40-50k, I would suggest:

1) Naim CDX2 ~20k 2nd hand price, and get a Naim HiLine DIN-RCA (5k);
2) 20k for a Linn Majik DS for CAS + 2K for NAS set up
回復

如玩NAIM, 我會一套過. 因為全套NAIM既威力真係好X正.
回復

NAIM 單一部CDP 都唔差..如果你鍾意...可以慢慢換曬NAIM...@@
回復

個人主觀, naim既outlook唔係我杯茶.
所以如果要大洗牌, 我諗我會轉goldmund or chord.
回復

同金仔一樣..............咁浮誇!
回復

chord部CDP 好似40K 2手都搞唔DIM..
CHORD D AMP 又係貴都痴線....
高蚊前後級最入門個套應該20皮OK...但係我怕力度同埋衝擊力差少少
回復

其實486兄, 你知唔知依個TOPIC係講CDP?

其實你有無玩過JMLAB UTOPIA?
racewong 發表於 2010-12-30 10:28

我未聽過JMLAB UTOPIA,見笑了,唔好意思,拉開左TOPIC

評分

查看全部評分

回復

chord部CDP 好似40K 2手都搞唔DIM..
CHORD D AMP 又係貴都痴線....
高蚊前後級最入門個套應該20皮OK...但係 ...
francis_leung21 發表於 2010-12-30 18:14

咁我唯有今晚早D訓覺, 發個好夢啦.
回復

同金仔一樣..............咁浮誇!
racewong 發表於 2010-12-30 17:53

Chord 真係高檔嘢嚟, 只係cdt + dac都要20皮, 再買前後級, 50皮找番少少俾你搭車
回復

CHORD 又冇咁誇張...雖然係高級野..但係聲音絕對一流...
佢部最強CDP 20萬有找...係定價...實價應該有D DISCOUNT...
至於前後級...冇人叫你買到500W X2 咁誇架MA...推TANK 咩...200/300W 推乜都得...如果係咁前後級十個多少少都有..至少CDP..佢都有選CDP 係10皮野....
至於佢既盒仔CDT+DAC 幾抵玩...2手應該5皮野鬆D...可以諗諗佢RACE 兄
回復