新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: racewong

[官方測試報告] racewong report - 小巨人YG ACOUSTICS CARMEL

leoking 發表於 2013-12-3 12:56
期望餅主借对Audiomachina、一对比屏風还要醜怪但好好声喇叭.

我都好想試AUDIOMACHINA呀!
回復

細tec 發表於 2013-12-2 23:06
版主, 唔好意思, 騎劫了你的topic.

300k對於佢來講, 濕濕碎啦.

細丅EC兄,不如你買Wilson , 將對Ktema過比我啦!
回復

alfaromio164 發表於 2013-12-3 15:19
細丅EC兄,不如你買Wilson , 將對Ktema過比我啦!

好建議!

細tec就原價賣比alfaromio164啦.
回復

alfaromio164 發表於 2013-12-3 15:19

Ktema澳門已有三两對啦,這對Wilson好似未有,留待你買,到時記得比我地上去見識吓.
回復

細tec 發表於 2013-12-3 15:53
Ktema澳門已有三两對啦,這對Wilson好似未有,留待你買,到時記得比我地上去見識吓.
...

今次你去做一哥先啦!
回復

alfaromio164 發表於 2013-12-3 20:31
今次你去做一哥先啦!

一哥留待去你做啦.
Ktema我好滿意.
回復

racewong 發表於 2013-12-3 11:44
咁依家仲意咩牌子?!

DUEVEL PLANENTS
係代理聽過,聽完有小小鍾意佢.

回復

如果我又要音色,又要氣勢定位,邊對評分高D?
回復

racewong 發表於 2013-12-2 15:05
如以MINI2既清貨價相比, 我諗唔只我, 好多師兄都會選擇MINI2.

但你地有無睇過一對MINI2既SIZE, 同一對SA ...

我未聽過Carmel、唔知佢可以幾勁,但mini2 如果揾夠質素amp去推、一樣可以氣勢磅礡、唔會諗到係由書架喇叭出嚟,至於定位更係mini2 超強項, 九成以上喇叭唔係佢手腳。

評分

查看全部評分

回復

thanks for sharing
回復

thanks for sharing,  Carmel 2/ ViVid G3/ Magico S3/Q3    are on my list, which is better?     My amp is Chord 6000 Mk2
回復

whfcxr 發表於 2019-9-16 11:10
thanks for sharing,  Carmel 2/ ViVid G3/ Magico S3/Q3    are on my list, which is better?     My amp ...

唔同價位喎。 CARMEL2只係168000。

G3要廿幾萬。

Magico就唔知了
回復

G3 二手同新 CARMEL2  同價位
回復

YG Acoustics 剛了新型號, 叫 Vantage, size 巧啱香港呀!
https://www.yg-acoustics.com/product/vantage-sup-tm-sup-new

回復

CKKeung 發表於 2019-9-16 11:49
YG Acoustics 剛了新型號, 叫 Vantage, size 巧啱香港呀!
https://www.yg-acoustics.com/product/vantage-s ...

未到港呀...
回復

whfcxr 發表於 2019-9-16 11:49
G3 二手同新 CARMEL2  同價位

G3 二手, 即係S1啦.

G3 S2要廿幾萬...
回復

whfcxr 發表於 2019-9-16 11:10
thanks for sharing,  Carmel 2/ ViVid G3/ Magico S3/Q3    are on my list, which is better?     My amp ...

G4 S2 同GARMEL2就差唔多價位.

回復

有对 G3-S2,95新,HKD16.8W,唔知抵唔抵  
回復

whfcxr 發表於 2019-9-16 14:22
有对 G3-S2,95新,HKD16.8W,唔知抵唔抵

咁又抵玩喎. 喺國內二手?
回復

racewong 發表於 2019-9-16 15:29
咁又抵玩喎. 喺國內二手?

yes,   依咖系 G3S-2 /  YG carmel 2间犹豫,  目前箱系  zingali 95-112 Mk2
回復