新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 19308|回復: 98

[兩聲道及影音] Chongun的老麥組合

Hello 各位師兄, 小弟正式登錄Hiendy先跟大家打過招呼,多多指教
這是我的影音半分家組合, 見笑見笑
這張大合照影到變哂形 , 稍後再多放一些大特寫吧

呢張先最update,其他相可以唔駛理

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

評分

查看全部評分

影成點已經唔係問題
好強 老麥
回復

Ching
呢對係咪蠍子喇叭+麥仔
回復

Ching
呢對係咪蠍子喇叭+麥仔
STANLEY2468 發表於 2011-1-13 01:39

Stanley兄,全中!老麥+蠍子2世

評分

查看全部評分

回復

CHING 中間上面嗰部馬仔係咪後級嚟嫁?
avlam 發表於 2011-1-13 01:57

果部係blu-ray player

評分

查看全部評分

回復

果部係blu-ray player
chongun 發表於 2011-1-13 02:04

馬仔blu-ray player... 係9004定係8004呀...
我地都尋覓緊一部馬仔BDP愛嚟比拼用,唔知師兄...
回復

馬仔blu-ray player... 係9004定係8004呀...
我地都尋覓緊一部馬仔BDP愛嚟比拼用,唔 ...
pepsiman 發表於 2011-1-13 08:52

百事佬, 9004黎嫁....
回復

Hello 各位師兄, 小弟正式登錄Hiendy先跟大家打過招呼,多多指教
這是我的影音半分家組合, 見笑見 ...
chongun 發表於 2011-1-13 01:27

師兄原來係高手黎嫁.... 失敬..我個d 都係收埋佢先....
回復

馬仔blu-ray player9004....正
回復

回復

件件精品
回復

Hi ching, welcome to hiendy ar
回復

我都想見識吓馬仔9004! 唔知有冇機會呢?
回復

這是我的影音半分家組合, 見笑見 ...chongun 發表於 2011-1-13 01:27

Congratulations Chongun C Hing!!!
回復

Ching,
比份菜單來睇吓
回復

哩位c-ching百鳥歸巢乜都有

金仔、老麥、馬仔、天龍、Sony、Elac.........
回復

強.....全部係我嘅夢想器才
回復

師兄原來係高手黎嫁.... 失敬..我個d 都係收埋佢先....
火機 發表於 2011-1-13 09:10

火機兄唔好講笑啦, 玩影音係一個慢長過程, 我六年前都係由一套5.1套裝組合開始.......去到今日9.1, 花左好多好多$$$$, 尋尋覓覓原來都係一場夢同多左d虛榮。有位高人同我講,我地玩影音最乎重要都係acoustic, 擺位佈局同setting, 如果唔係更貴嘅機都發揮唔到7成功力。以我為例, 裝修時無做acoustic (因為沒想過自己會變到今日咁喪心病狂 ), 所以而家玩投射唔夠黑, 低頻去到某一個hz會有boom, 現只可以校機去改善啦, 希望遲d搬嘅時候可以set返個理想theater

評分

查看全部評分

回復

我都想見識吓馬仔9004!  唔知有冇機會呢?
chrisclw 發表於 2011-1-13 10:25

一定有機會

評分

查看全部評分

回復

Ching,
比份菜單來睇吓
gundamfix2005 發表於 2011-1-13 11:37

我今晚得閒d會再post一下我個9.1佈局, 現在器材大致上:
AV receiver: Denon AVR-4311
BDP: Marantz UD9004 (之前用Pionner 09FD)
Projector: Marantz VP-15S1
Speakers: Audio Physics Scorpio II + Elac CC241 + Mirage Prestige + Phil Jones AAD C45
SW: JL Audio F113

最想換就係隻幕, taget係stewart...

評分

查看全部評分

回復