新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 20266|回復: 68

[請教] Nordost Sort Fut Isolation Footers

nordost spike.jpg

http://www.ultrahighendreview.co ... -isolation-footers/

剛在李sir既facebook見到音技寫手們都玩緊依幾粒nordost釘, 唔知效果如何呢?

我地hiendy有無師兄都用緊, 可以分享一下嗎?
買兩套要兩皮幾,未有胃口試。試完身痕仲大鑊
回復

餅主問代理借來玩未得囉,又可以出報告,幾好呢!
回復

餅主問代理借來玩未得囉,又可以出報告,幾好呢! x2
回復

sunny14148 發表於 2014-1-2 10:14
餅主問代理借來玩未得囉,又可以出報告,幾好呢! x2

我試唔真喎! 我對屏風依家用緊原裝T腳,冇位落釘喎
回復

racewong 發表於 2014-1-2 10:27
我試唔真喎! 我對屏風依家用緊原裝T腳,冇位落釘喎

racewong 兄,由你出面借,由小弟來試。
回復

sunny14148 發表於 2014-1-2 10:35

好主意
回復

sunny14148 發表於 2014-1-2 10:35

咁我盡力試O下啦.
回復

Nordost真係有錢人牌子, 用唔起都好想知道呢四粒嘢有幾堅
回復

Law記 發表於 2014-1-2 11:34
Nordost真係有錢人牌子, 用唔起都好想知道呢四粒嘢有幾堅

如果八粒釘腳要兩雞野, 真係好大阻力喎.
回復

racewong 發表於 2014-1-2 11:41
如果八粒釘腳要兩雞野, 真係好大阻力喎.

只可以望梅止渇
回復

立體感,分隔度,質感好強又夠幼細。而且高左咁多低頻冇減少到。可能同陶瓷珠夠多有關。
回復

ensemblefai 發表於 2014-1-2 12:38
立體感,分隔度,質感好強又夠幼細。而且高左咁多低頻冇減少到。可能同陶瓷珠夠多有關。 ...

輝仔, 依八粒野, 街價賣緊幾多錢o者?!
回復

diamondblack 發表於 2014-1-2 09:50

兩皮幾...
好高檔啵...
回復

racewong 發表於 2014-1-2 12:42
輝仔, 依八粒野, 街價賣緊幾多錢o者?!

價錢你官方出好啲。我都咁知咩叫街價 。威達好似都唔多貨仲有把水平雷射尺,等你可以追返對喇叭同一level
回復

diamondblack 發表於 2014-1-2 09:50

當佢兩皮四. 除返開每粒只係$3k. 燒起上黎一d都唔貴. 兩皮幾以上條線都大把人買!
回復

ensemblefai 發表於 2014-1-2 12:38
立體感,分隔度,質感好強又夠幼細。而且高左咁多低頻冇減少到。可能同陶瓷珠夠多有關。 ...

莫非ching已經用緊,我對呎幾粒野都好有興趣,不過諗住用佢地係音響架度。上網揾過都未有review!
回復

早前在威達買dCS Pucinni CD/SACD嘅時候,順便試吓代理所有嘅腳墊,當試到呢幾啦嘢嘅時候,我即刻買左3啦………部機送到我屋企,我就急不及代用番我舊有嘅配件,水晶腳、黃銅腳,紫檀木腳,都發覺整體各有不同,但都算滿意,但……當我試呢3啦嘢後,發覺效果也差不多,我以為蠢左,但我反覆嘗試,直到發覺墊在player機身腳底(唔係機身底下)………………
在此補充,我現用緊Marantz 7+9 膽機,發覺低頻肥腫冇哂,喇叭低頻伸展相當充實,其高中音亦冇影響。所以配件嘅嘢唔試吓其它地方,真係唔會知佢有幾神奇…………
如上述有乜錯誤,有莫見笑,各ching請多多指教!!!

回復

remychiu 發表於 2014-1-2 17:28
早前在威達買dCS Pucinni CD/SACD嘅時候,順便試吓代理所有嘅腳墊,當試到呢幾啦嘢嘅時候,我即刻買左3啦… ...

你既意思係將SORT FUT直接上緊在PLAYER既原裝腳位?!

有無圖片可以分享一下?!
回復

剛check左訂價, $2950一粒,

大set裝就$13k 四粒 連水平尺.

回復