新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Simcity

[品牌] CH Precision 同好會

Simcity 發表於 2014-2-1 11:49
I would say the Goldmund 20.7 is even more dynamic with better resolution and separation, thanks to  ...

評分

查看全部評分

回復

請教各位前輩,CH Precision A 1.5唔知夠唔夠力推得好我對Focal Sopra N2呢?
回復

請問在香港有沒有師兄是 L10 或 L1 的用家呢?  (或曾試聽過這兩部前級的師兄)

可以給一點評論嗎?  (只想有一點初步頭緒)

回復

HiFi.Lau 發表於 2021-8-1 14:03
請問在香港有沒有師兄是 L10 或 L1 的用家呢?  (或曾試聽過這兩部前級的師兄)

可以給一點評論嗎?  (只想有 ...

師兄,小弟喺L1用家,如果唔嫌麻煩歡迎來小弟家中作客,聽聽 L1 + M1 mono。小弟也聽過幾次 L10 + M10,若然budget 許可,會更想一層樓。歡迎隨時pm我。
回復

Simcity 發表於 2021-9-6 19:11
師兄,小弟喺L1用家,如果唔嫌麻煩歡迎來小弟家中作客,聽聽 L1 + M1 mono。小弟也聽過幾次 L10 + M10, ...

很多謝simcity邀請。

在AV SHOW裡, 也算叫做聽過一下CH夾Wilson喇叭。的確有detail、動態和像真度, 相信都是恰到好處的。聲音偏向"理性",若能多少少"感性"和多少少厚度, 相信應該是"全場冠軍組合"

我不是富豪級的發燒友。我覺得CH的香港價錢真的很貴。它的聲音, 在現今市場上可能真的值這個價錢, 可是我個人的心理關口還未能突破, 仍想找一部價錢"相對合理" (主觀地說)的前級。

我真的不排除最後都是返回CH的懷抱,到時候必會打擾大哥你,向你多多請教。
回復

回復

2021年頭,小弟家訪Simcity 大師兄處取經,
非常感謝大師兄熱情招待
回復

當小弟入手整套CH前後級後,昨天Simcity 大師兄
光臨寒舍指導小弟,令到小弟獲益良多
回復

jjtiger 發表於 2021-9-16 09:28
當小弟入手整套CH前後級後,昨天Simcity 大師兄
光臨寒舍指導小弟,令到小弟獲益良多 ...

師兄,時間真係過得好快,眨吓眼又過咗半年。 {:5_103:}
回復

Simcity大師兄,係呀唔覺唔覺就已經半年
回復

jjtiger 發表於 2022-3-19 08:35
Simcity大師兄,係呀唔覺唔覺就已經半年

CH precision 不論夾 Sonus Faber, Wilson audio, 或是 Stenheim, Focal 喇叭都係正到無與倫比!! {:5_103:} {:5_103:}

回復

升級M1.1{:5_454:}

評分

查看全部評分

回復

upcoming CH precision C1.2
https://www.hifipig.com/ch-preci ... c1-2-dac-controller
ch-precision-C1.2-DAC_Controller-hifi-news-may-2022-box-cobfig.jpg
回復

借Simcity 大師兄版位update 下自己套系統嘅相片先{:5_126:}
回復

CH precision a perfect match for numerous Hi-end speakers in the market.....
Take for example YG Acoustics {:5_572:}
回復

Or Magico speaker {:5_103:}

回復

https://www.youtube.com/watch?v=SZA6UeH8o7k
10 June 2023 THE ABSOLUTE SOUND | Factory Tour - Michael Fremer Tours CH Precision
回復

ieskn96 發表於 2023-6-11 21:44
https://www.youtube.com/watch?v=SZA6UeH8o7k
10 June 2023 THE ABSOLUTE SOUND | Factory Tour - Michael ...

很長, 但值得看到尾!

回復

想問各位CH用家,有冇人upgrade CH titanium 釘, 聲音有乜分別?
回復