新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: kitcattery

[分享] Sony SCD-DR1 用家分享

Brand new 就梗係冇, 當然是指2nd hand 的。
回復

AS881 發表於 2014-3-2 09:40
Brand new 就梗係冇, 當然是指2nd hand 的。

Pls pm the price
回復

請問有冇師兄用過/用緊呢部機?小弟剛剛入手一部二手機,換埋光頭後覺得十分好聲。但部機個顯示就算 Off mode 在待機時都着住顯示個0字。反而唱嗰時就冇顯示。心理上總覺得長期待用時顯示個0字好似唔係咁好。而且個on-off 係正面。其實部機係咪唔應該長着?
回復

MatthewC 發表於 2020-9-26 00:36
請問有冇師兄用過/用緊呢部機?小弟剛剛入手一部二手機,換埋光頭後覺得十分好聲。但部機個顯示就算 Off mo ...

部機從來都唔應該長著!
回復

部 SCD-DR1 聽左一般日子,自覺十分滿意。聽陳慧嫻 Welcome Back SHM SACD 十分唔錯。但又身痕想揾 220v 去100v 電處,唔知名位師兄有甚麼介紹?現用寶樹造英制環形隔離牛。
回復

MatthewC 發表於 2020-10-17 13:15
部 SCD-DR1 聽左一般日子,自覺十分滿意。聽陳慧嫻 Welcome Back SHM SACD 十分唔錯。但又身痕想揾 220v 去 ...

轉電壓既電處?
回復

係呀,220去100v
回復

MatthewC 發表於 2020-10-17 13:15
部 SCD-DR1 聽左一般日子,自覺十分滿意。聽陳慧嫻 Welcome Back SHM SACD 十分唔錯。但又身痕想揾 220v 去 ...

揾隻出水牛吧! 用了咁多牌子,質數最高暫時係佢!走唔甩!單給source用而價錢不介意的絕對是CT0.2sv.
出水比其它較優勝的是下盤的力感, 低頻的量, 密度, 都最好!而這又完全不影響高頻的伸延及美感!
回復

AS881 發表於 2020-10-17 18:06
揾隻出水牛吧! 用了咁多牌子,質數最高暫時係佢!走唔甩!單給source用而價錢不介意的絕對是CT0.2sv.
出水比 ...

唔好意思,小弟見識少,請問出水牛係邊個牌子?
回復

MatthewC 發表於 2020-10-17 18:48
唔好意思,小弟見識少,請問出水牛係邊個牌子?

http://allion.jp/powerproducts.html
你search hiendy都找到好多資料了
回復

搭埋部s master amp先係sony真正功力
回復

轉電壓可以在隔離牛,電處等都可以啦!甚至我嘅power regen都一樣可以做埋降壓!一雞幾用
回復

AS881 發表於 2020-10-17 19:04
http://allion.jp/powerproducts.html

小第正用緊中村3500Pro, 妖,唔係好敢上出水代理...
回復

MatthewC 發表於 2020-10-17 20:46
小第正用緊中村3500Pro, 妖,唔係好敢上出水代理...

點解
回復

驚跌好多錢
回復

跌硬
回復

回復

AS881 發表於 2020-10-17 19:04

剛上代理,好似唔想訂 100v 輸出的...
回復