新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: 鬼馬小靈精

[分享] 開箱- GigaWatt 電處

師兄有否考慮過其他電處呀?
為何選擇GigaWatt這品牌呢?
回復

waikeywi 發表於 2014-3-12 01:23
師兄有否考慮過其他電處呀?
為何選擇GigaWatt這品牌呢?

已覆PM及前文已提過, 謝謝!
回復

Gigawatt in-wall cable really good.
回復

ChoiChoi 發表於 2014-3-13 11:22
Gigawatt in-wall cable really good.

恭喜師兄 , 可否PM價錢參考? 謝謝
回復

cHing, could you pm me too? how much?

did you compare it with ps audio?
回復

可否PM價錢參考? 謝謝和銀色可知到價錢,在旺角什麼地方?因小弟往新界?謝
回復

初步包膠 (後級同前級篇)

不知不覺都用咗部電處一星期了,頭果幾日主要試後級直插牆蘇同插電處嘅分別,以前成日聽人講後級最好埋牆,原來都有例外架。

以前後級直插牆身自己一直覺得幾好聲,點知今次A、B比較完後,才發覺原來埋牆插d聲原來咁差,低音鬆散,欠控制力,唔夠開揚。聽過好嘢後,真係冇可能返到轉頭。朋友在場都覺兩者分別好明顯,亦估唔到只係單比較後級已經對整個系統咁大影響。

知道呢部電處對後級冇負面影響後,而且仲有明顯嘅提昇,終於可令我鬆一口氣。跟住就係比較前級插新電處同舊電處嘅分別,都係果一句,唔比較好哋哋,一比較又死火,先聽新電處,感覺乾淨咗而且音樂感都好咗,整體表現滿意。之後插返舊電處再聽,點解d聲係曚架?記得之前比較過電處同拖板嘅分別時,部舊電處明明贏拖板d聲好多㗎,唔用直頭想熄聲,唔想聽,d聲完全收貨喎,但點解今次又...........我未聽完一首歌就停了去比較,實在差太遠了。唯有快手快腳就插番落新電處,好好享受新電處給我嘅美妙音樂。

希望下星期有時間可以比較埋訊源嘅分別啦,不過我心中已有數了。

評分

查看全部評分

回復

師兄果然利害
回復

好毒呀!個心越來越痕
回復

1tony1 發表於 2014-3-16 20:05
好毒呀!個心越來越痕

使完錢就唔身㾗了,可以慢慢享受。
回復

我都係跟你學嘢咋
回復

想毒死人咩,搵日我都去睇睇部電處先。
回復

Please PM me also。thanks ching。
回復

Please PM me also。thanks ching,還想問問ching,部電源處理器有牛牛在裡面嗎?
回復

可否PM 價錢! Thanks.
回復

MarkMak 發表於 2014-3-9 00:22
我都新入咗個voltage meter,花咗幾舊水炸

加舊野會唔會衰聲左架,例如佢入面如果係用switching 牛。
回復

可否PM 價錢! Thanks.
回復

karsonkwan 發表於 2015-6-30 16:30
加舊野會唔會衰聲左架,例如佢入面如果係用switching 牛。

去到呢的價錢概电處已經做到矛妥協了 只係啖声啱唔啱自己聽姐 有機會你真要試下
回復

pp101 發表於 2015-6-30 19:26
去到呢的價錢概电處已經做到矛妥協了 只係啖声啱唔啱自己聽姐 有機會你真要試下 ...

Sorry,我講緊個voltage meter
回復

師兄 , 可否PM價錢參考? 謝謝
回復