新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: t93288

[擴音機] SimAudio Moon 同好會

mYm 發表於 2017-2-6 09:38
Thanks for your suggestion.
不過P8/W8雖然是上一代旗艦但價錢應該喺740P+760A兩倍或以上,我應該負擔唔 ...

I saw a p8/w8 combo set sell at Rxxxx33 forum at HK$130,000. It is quite reasonable price wor. consider it la. cheers...
回復

Hi Chings,  剛剛入咗340i,upgrade from classic i5, 啲聲音全部好滿意,但係發覺啲鋼琴聲冇之前 i5 有空氣感,唔知道大家可唔可以俾啲意見我係咪換電源線有幫助呢? 我現在用緊嘅電源線係 Acoustic Harmony GP-1... ,speaker cable : Inakustik 1603 ... Big Thanks
回復

師兄們好,
左搞右搞終於加入Moon組,上星期六訂了部650D DAC/CD機。
週末送貨,熱切期望中。
請教各位前輩電源線用邊隻適合?
回復

開始煲練中,同以往最大不同係可以細聲播而不失動態,高中低保持到平衡。
回復

sp4384 發表於 2017-2-16 21:15
請敎下i340 推pmc tb2+, 點解冇乜低音?

我估PMC嘅ATL技術對Amp嘅要求都幾高。
回復

bingor34 發表於 2017-5-1 09:48
開始煲練中,同以往最大不同係可以細聲播而不失動態,高中低保持到平衡。 ...

650D....... good!!!
回復

呢度重有冇C HING 玩緊MOON? 剛剛了NEO 260D, 同NEO 340i 完成一套入門西裝

NEO 340I 推ATC SCM11 , 中高都滿意, 係低低音不夠強勁, 如果換條 gigawatt / cardas PC 線會唔會有好大幫助?

NEO 260D, 雖然入門, 不過CDP 同DAC 部份都好接近, 唔會話聽TIDAL/ FILES 時特別差...
回復

dtb2013 發表於 2018-12-18 22:10
呢度重有冇C HING 玩緊MOON? 剛剛了NEO 260D, 同NEO 340i 完成一套入門西裝

NEO 340I 推ATC SCM11 , 中高 ...

其實都唔會有太大改善,你要了解每部音響特性。simaudio大多走私文清晰的路線,小弟覺得佢新款系列好似淡而無味,更何況你係入門級。
回復

CHING 咁講 係唔係要轉前後級先夠玩?
回復