新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10584|回復: 32

[附件] Symposium ISIS Ultra 機架

朋友邀請幫手開箱. 是Syposium ISIS Ultra 機架.  這架子非常重, 所有柱都是實芯飛機鋁.  每層層板是不銹綱加Symposium air cell 特别吸震物料.  底部有Roller block做避震, 據知可將大部份播歌時所引至的諧震(resonance)消除, 另重播聲效穩如泰山.  

當然這架是不便宜!

Symposium ISIS 3L.jpeg

評分

查看全部評分

當然這架是不便宜!》》》所以我覺得CMS好似好D,環典都給咁貴。
回復

就是同CMS及SRA一起揀, 我朋友選擇了Symposium.  這ISIS 機架用了比沒用效果很大.
回復

恭喜師兄可否分享多D用後有咩改變呀
回復

"這ISIS 機架用了比沒用效果很大" 這個是必然的麻,我用低一班的GPA都好大分別。

你朋友是怎樣比試呢兩個牌子呢?因為試架係好難直接比較。
回復

cip007 發表於 2014-6-20 17:58
就是同CMS及SRA一起揀, 我朋友選擇了Symposium.  這ISIS 機架用了比沒用效果很大.  ...

我覺得無論手工做型,symposium靚仔好多

評分

查看全部評分

回復

呢個究竟係Isis 定ultra ? 兩個係唔同的model!
回復

相中是Isis, 非ultra
回復

Support the Symposium product !

I use Segue + Roller block JR Tungsten ball for Source and Preamp, shelve shelf for mono power amps. Very satisfied the result and let me listen to my gears original sound.

評分

查看全部評分

回復

Yes a very good product especially their platform, let you hear more details and more silent in background
回復

charleslinnfans 發表於 2014-6-20 19:46
Support the Symposium product !

I use Segue + Roller block JR Tungsten ball for Source and Preamp,  ...

Using a set of Roller block (with or without fat pads combo) underneath speaker could also yield very satisfactory result as well!

評分

查看全部評分

回復

掂....

評分

查看全部評分

回復

我都想買這個架. 最衰銀包唔爭氣.

評分

查看全部評分

回復

racewong 發表於 2014-6-21 08:56
我都想買這個架. 最衰銀包唔爭氣.

你得嘅,事在人為啫

評分

查看全部評分

回復

c7c 發表於 2014-6-21 09:36
你得嘅,事在人為啫

唉! 你見我到依家仲用緊SOLIDSTEEL, 就知我對這牌子有幾專一啦.
回復

racewong 發表於 2014-6-21 09:39
唉! 你見我到依家仲用緊SOLIDSTEEL, 就知我對這牌子有幾專一啦.

如果你真係專一,就唔會用唉!呢個字喇

評分

查看全部評分

回復

racewong 發表於 2014-6-21 09:39

講大話!   

評分

查看全部評分

回復

c7c 發表於 2014-6-21 09:42

哈哈,咪哥心水清

評分

查看全部評分

回復

c7c 發表於 2014-6-21 09:42

有錢你方我唔換架咩
回復

Law記 發表於 2014-6-21 10:25
哈哈,咪哥心水清

就算係HiFi浪子回頭,都要間唔中執一劑嘅!

評分

查看全部評分

回復