新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8271|回復: 20

[喇叭線] My Dream V10 speaker cable come ture

一直都希望可以用一條心目中的dream speaker cable
其實想買kondo SPZ小紅腸,學下呢度師兄玩下銀線,kondo SPZ才是我原來的dream
然而千萬唔好到處看,睇得多就會中毒
話說忽然有日見到有條dream speaker cable仲要是V10
我已經據有一條V12電源線,同一條stealth AES線
當然知道stealth的毒處
於是就把心一橫將心目中的kondo SPZ轉去豪賭落呢條dream身上
其實我未聽過佢喇叭線係點聲 (我覺得正常一般玩家都未必聽過!)
狠狠試一次,如不適合我唸如我用呢條想同師兄們換條kondo SPZ都有人會肯吧

現在先好好享受下人生第一條dream 喇叭線
話時話,佢兩邊都是一樣又唔覺有指示,唔太知邊邊向amp邊邊向喇叭

評分

查看全部評分

好似未見過Hiendy有人分享呢隻喇叭線, 期待
回復

Congratulations!  期待師兄報告!!
回復

Congrats!
之前有師兄report Dream Petite SC!

可惜我味聽過!
回復

Congrats!!!!
I tried before!
Very poison cable!
The transparent and air are the best so far!
Miss it!
回復

恭喜晒…
回復

Congratulations!

Report please.
回復

恭喜
回復

說真, 這SET SC 是"UNDER VALUE" 了好多的東西 (居然同IC FLAGSHIP 差不多價), 但要夾下聲, 夾到真正是FLAG SHIP 級的東西呢.

Royale 反而真是難以想像.
回復

可否 pm价錢及長度&邊道買。thx...
回復

恭喜又有新玩具!
回復

唔駛pm la
我在美國買 ,唸左好耐因為長度得2M比較短 (我度夠長!但長一點的就不是貴一點咁簡單)
可能長度上2米在外國地方是太短所以賣家接受我的議價
買價幾錢就無謂講,總之此線平極有限,但全新個價就真太貴 ,官網美金11400 打7折都死
回復

sealteam4 發表於 2014-8-12 16:42
唔駛pm la
我在美國買 ,唸左好耐因為長度得2M比較短 (我度夠長!但長一點的就不是貴一點咁簡單)
可能長度 ...

有冇興趣試下我條sakra v12 xlr
回復

我想試啊,因為我是 v10
回復

恭喜恭喜!香港真係好似未見過有用家report !師兄果然勁!
回復

sealteam4 發表於 2014-8-12 16:42
唔駛pm la
可能長度 ...

如果夾得好, 此線真確係毒力無邊! 你個發覺原來一直聽歌都有幾層霧喺前面, 用左佢後, 一天光晒.
回復

Stealth 有没有假線?見你另一處講shunyata有假
回復

Audiophilelp 發表於 2014-8-12 23:45
Stealth 有没有假線?見你另一處講shunyata有假

世事無奇不有
其實都有可能
不過呢個牌子的線就比較做工精細,要假到佢咁樣外表咁多唔同顏色線都幾難
假到又粗又大擰咁多條線心,正所謂取易不取難
回復

Audiophilelp 發表於 2014-8-12 23:45

玩過幾條stealth......拎上手一睇,做假不易,如果我係假線生產商,都係做返audio note , Tara lab , shunyata好搵啲
回復

I use b4, high is excellent but thin in bass
回復