新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: sunny14148

[擴音機] DEVIALET 同好會

咁就奇喇,我試嘅分別一啲都唔明顯,由其係同其他機除咗光纖外冇駁其他 connection。
回復

咁係因為師兄你對speaker 太強橫,分別不大。我今日試條Ouaide Tunami GPX V2 Custom Edition. 超正⋯⋯

玩咗咁耐對2201, 現在最好聲。
回復

我諗應該唔關對喇叭事,可以試吓甩咗駁去其他機嘅接線再試吓,就算其他機冇著,駁埋都會有影響。
回復

認真地試完, 電源線確實對440有好大影響. 剛過去幾日, 去試聽800 D3 & 802 D3, 與代理傾開, 佢哋之前都有用440 做demo, 都係話部機對線材敏感.

BTW, 近日心思思想upgrade speaker, 聽過800 & 802, 發覺802 好似有啲焗促, 800 就鬆容得多. 同日都有試Sasha DAW & Vivid G series, 暫時個人喜好偏向800 D3多d, 請問有冇師兄用緊以上Model, 可以分享一下?

另外還有Estelon , 這裡有用家嗎?可以分享一下嗎?

Thanks!
回復

Sasha DAW夾Devialet你當日聽感覺如何?可以分享一下嗎?
回復

terwylai 發表於 2020-3-15 22:55
咁係因為師兄你對speaker 太強橫,分別不大。我今日試條Ouaide Tunami GPX V2 Custom Edition. 超正⋯⋯

...

點會呢? 越高質的喇叭一定越高還原度更加靈敏播出分別,所以先至越考驗高手。
回復

terwylai 發表於 2020-3-29 18:15
認真地試完, 電源線確實對440有好大影響. 剛過去幾日, 去試聽800 D3 & 802 D3, 與代理傾開, 佢哋之前都有用 ...

我用緊802D3, 同意800D3更鬆容,可惜自己個廳放唔落
推薦師兄買800D3
回復

800d3 小弟正在使用中
回復

nicknick 發表於 2020-3-30 20:46
點會呢? 越高質的喇叭一定越高還原度更加靈敏播出分別,所以先至越考驗高手。   ...

所以影子師兄搞得掂對螺
回復

Harwood 發表於 2020-3-30 20:00
Sasha DAW夾Devialet你當日聽感覺如何?可以分享一下嗎?

我去代理度聽,Sasha 夾 CH, 様樣好平均,低音扎實,美國喇叭特色。不是小弟杯茶
回復

Matthewlhy 發表於 2020-4-1 19:39
800d3 小弟正在使用中

代理對Demo 價錢幾吸引,可以考慮考慮一下
回復

我之前出過post關於清潔機的問題.我而家是用抹手紙抹完.再用抹手紙沾水再抹.最後用抹手紙抹水.完成.
回復

請問用reactor 900 做5.1中置有冇問題?謝謝
回復

Devialet 同好會有無朋友仔套devialet 係駁電處比電?

因為想睇下邊部電處夾devialet 多d

回復

Audience aR6 TSSOX
回復

師兄呢部電處動態有冇壓縮啊?我都想Devialet加電處,不過聽話會壓縮動態,所以一直都唔敢買
回復

有無ching 用緊ps audio 呢。
回復

hbc5b 發表於 2020-4-24 22:23
師兄呢部電處動態有冇壓縮啊?我都想Devialet加電處,不過聽話會壓縮動態,所以一直都唔敢買 ...

No compression noted for devialet
回復

860 發表於 2020-4-14 01:12
請問用reactor 900 做5.1中置有冇問題?謝謝

我冇用中置喇叭所以將 center channel down-mix 去 FL & FR,不過有諗過用四隻 reactor 做天花 surround 喇叭,但由於隻喇叭實在太重同埋太重皮,因此只能停留喺諗嘅階段。

評分

查看全部評分

回復

Harwood 發表於 2020-4-5 10:59
我之前出過post關於清潔機的問題.我而家是用抹手紙抹完.再用抹手紙沾水再抹.最後用抹手紙抹水.完成. ...

Harwood師兄,係咪先用廚房抹手紙沾上玻璃水然後抹機?
回復