新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: sunny14148

[擴音機] DEVIALET 同好會

咁多位Ching. 想請問吓Devialet 其實係咪放氣左Expert 系列? 好似好耐都冇乜有關佢嘅update 例如firmware. 但Phantom 就越來越多新嘢咁?
回復

eric.kwok 發表於 2020-7-9 20:09
咁多位Ching. 想請問吓Devialet 其實係咪放氣左Expert 系列? 好似好耐都冇乜有關佢嘅update 例如firmware.  ...

另一邊好賺啲嘛,資源咪去晒果邊囉。
17年尾升級 Code Infinity,仲諗住 DAC 果 part 會有機會有新野,
可惜到現在,乜都無改變過,數碼野無進步,即是退步,

等到放棄埋啦,無癮。
佢有新野先再玩過。
回復

sunny14148 發表於 2020-7-10 08:47
另一邊好賺啲嘛,資源咪去晒果邊囉。
17年尾升級 Code Infinity,仲諗住 DAC 果 part 會有機 ...

其實上年年中我有揾過客服.服務一流.十二月都仲有Update我.
今年我冇揾佢地.佢地亦都冇揾我.而家咁既疫情.我都費事問佢地.
過埋疫情先算.
回復

我覺得佢嘅音色係唔錯嘅. 但佢好似冇再focus Expert series 咁. 係有少少失望. 始於佢同傳統AMP AMP 唔同. suppose 佢個firmware update 係會多好多.
回復

淨係個mac 版既devialet air 在新OS 裝唔到,叫佢更新,佢都懶得理,仲叫我用翻舊OS 去遷就佢個app,你仲想佢做到D乜?
回復

係失望嘅。
回復

希望佢可以快啲專注返 Expert Pro,如果唔係都唔知佢 upgrade Core Infinity 搞咁多嘢嚟做乜嘢。
回復

電腦時代四年已經食曬塵,分分鐘太空都上埋,我哋仲揸住4G ram
雖然而家聽歌無乜所謂,不過之前講到點勁點勁⋯⋯
商人真係錢作怪。
回復

Dennis 發表於 2020-7-12 21:38
電腦時代四年已經食曬塵,分分鐘太空都上埋,我哋仲揸住4G ram
雖然而家聽歌無乜所謂,不過之前講到點勁點 ...

講就天下無敵,做就有心無力。

數碼野要跟貼個環境,始終要養住一班人不停咁做。
話時話,真係好好賣咩。
回復

好彩宜家都夠用,就算 Devialet digital source 將來冇得 update,必要時都仲可以外接其實 digital source。  對我嚟講目前除咗 Devialet 外,我套系統亦冇其他替代方案,再唔係又要返轉頭玩 DIY。
回復

"I got a message from Devialet’s support that they are estimating that next beta FW will be released ”early autumn”. I did not ask what features and fixes it will have."

有人响 Devialet forums 到講.
回復

sunny14148 發表於 2020-7-13 14:20
講就天下無敵,做就有心無力。

數碼野要跟貼個環境,始終要養住一班人不停咁做。

愛既反面就係.........

回復

cccmy 發表於 2020-7-12 14:34
淨係個mac 版既devialet air 在新OS 裝唔到,叫佢更新,佢都懶得理,仲叫我用翻舊OS 去遷就佢個app,你仲想 ...

一貫法國人嘅回覆方式
回復

其實有啲想加四隻 phantom reactor 做天花喇叭,但原來剩係個掛牆 mount 好似要成千幾蚊隻,都係諗吓就算。
回復

rocmanb 發表於 2020-7-14 21:45
一貫法國人嘅回覆方式

咁又係。 食飯都6 個鐘
回復

我17年底買機時,曾建議更新iphone app 遙控,起碼有齊正方形遙控既功能,以及中間個圓圈可以作顯示(唔使行近去部機睇setting),3年過去,廢app依舊,冇用好耐。

可能對波真係太好搵,D人一買買一對
回復

我部 Devialet network port 直接駁去 music server 又冇著部機嘅 wifi,以我宜家嘅駁法,Devialet 個 apps 點都係用唔到。  為咗方便啲我用緊兩個遙控器,一個放喺黑膠盤旁邊方便換碟時可以 mute 咗佢,另一個放近梳化方便校 vol.。
回復

長長影子 發表於 2020-7-15 22:16
我部 Devialet network port 直接駁去 music server 又冇著部機嘅 wifi,以我宜家嘅駁法,Devialet 個 apps ...

即係冇過router? Expert 係咪直入Music Server? 所以用唔到手機個remote apps?
回復

係,部 NUC roon music server 有兩個 LAN PORTs,一個駁去 network switch,另一個駁去 DEVIALET,因此手機 remote apps 用唔到。
回復

長長影子 發表於 2020-7-16 00:46
係,部 NUC roon music server 有兩個 LAN PORTs,一個駁去 network switch,另一個駁去 DEVIALET,因此手 ...

咁冇計... 用唔到.....
回復