新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12265|回復: 35

[分享] 小型Gold Note 合併CD組合 AP7+CD7

昨晚收工帶了兩位同事上雅典買Gold Note AP7+CD7組合,上到去見到新一批返貨的AP7同CD7已經是新款的,招牌用上了最新的Gold Note字樣及金色招牌,望落高級好多,而且新款的搖控同以前唔同咗,比起之前的咭片型更實用,還有一樣唔講你唔知,Ken哥話新款的AP7合併Amp已經由之前的輸出30W,曾加到現在新款的輸出40W,比之前更好力,而且價錢一樣不變,沒有變相加價,真係益用家,今時今日4千幾蚊可以買到乜?這個義大利品牌生產也是本土生產,質量也有保証,以一萬有找的這套組合實在抵玩,如想玩埋電腦聽歌可以加部DAC7,都係4千幾,更發燒可以加個獨立供電PSU7比CD7或DAC7,可自由配搭。想揾有質數而又抵玩小型組合的朋友,不房上雅典試吓這套組合,可能會帶來驚喜

評分

查看全部評分

我都已經買了準備送給同事,原來個搖控唔同咗我都唔知,因為兩部機都未開過,不過新款真係高級好多
回復

新版醒目好多
回復

聲音如何?會好過萬元級的AV Amp嗎?
回復

八皇子 發表於 2014-10-16 12:12
聲音如何?會好過萬元級的AV Amp嗎?

純兩聲道器材,又點可以同AV Amp比,況且Kelvin哥介紹,一定係筍嘢

評分

查看全部評分

回復

Kelvin哥仲UPDATE過官網...

我仲以為上一代後已停產
可以PM淨 Gold Note AP7 價錢嗎?
回復

細細部, 放入房聽下歌都得喎.

評分

查看全部評分

回復

小寶老豆 發表於 2014-10-16 13:14
Kelvin哥仲UPDATE過官網...

我仲以為上一代後已停產

AP7,CD7,DAC7,HP7,PSU7都係同價$4680

評分

查看全部評分

回復

fatso 發表於 2014-10-16 12:17
純兩聲道器材,又點可以同AV Amp比,況且Kelvin哥介紹,一定係筍嘢

你真識擦鞋,但係我唔會請你食飯
回復

what is the old look....anyone can show us ?
回復

Cyrustam 發表於 2014-10-16 18:10
what is the old look....anyone can show us ?

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... highlight=goldenote

舊款AP7+CD7組合是這樣的
回復

舊款個樣好睇啲喎,新嘅金漆招牌好似嗰啲金幣朱古力噉。
回復

其實舊款好似靚仔啲....

各花入各眼...
回復

無有錯,各花入各眼,我就覺得新款靚D,而且新款AP7仲好力咗10W喎
回復

請問這套組合用來推Souns Faber Toy one夠力嗎?有冇師兄試過?
回復

hendry 發表於 2014-11-10 12:55
請問這套組合用來推Souns Faber Toy one夠力嗎?有冇師兄試過?

AP7推Toy one完全冇問題,新一代的SF喇叭比舊一代易推,AP7有40W輸出應該都爆得吓
回復

Kelvin兄,如買HP7前級+M7後級,效果會好過AP7幾多呢?謝謝指教!
回復

hendry 發表於 2015-1-5 09:24
Kelvin兄,如買HP7前級+M7後級,效果會好過AP7幾多呢?謝謝指教!

前後級當然會好好多啦,力水同分析力都會有所提升,視乎你要求,當然價錢亦會比AP7貴一倍有多啦
回復

M7好似無晒貨,我早排問過,剩display m9 only.我考慮後無買
回復

jack 發表於 2015-1-7 22:50
M7好似無晒貨,我早排問過,剩display m9 only.我考慮後無買

問過Ken哥話M7仲有一對display,M9早已賣斷貨
回復