新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: gorgeous

[CAS] Pioneer N70A

yuetlam 發表於 2015-2-24 14:18
我訂了三個月才有貨。

C兄,請問邊度仲有得訂呀?thx
回復

請問有無人知,邊處有現貨賣?
回復

steveha大師, 仲有冇咩新更新可玩?
回復

唔喺大師, 蛋散一名

最後只換番隻7.5VAC電源牛.  幾時同我部N70A做番個review?
回復

N70a週圍都缺貨
回復

steveha 發表於 2015-3-4 18:48
唔喺大師, 蛋散一名

最後只換番隻7.5VAC電源牛.  幾時同我部N70A做番個review?

可以點 review法?
回復

住得近未車部機去你處. 部機好重!
我住港島區.
回復

steveha 發表於 2015-3-5 01:04
住得近未車部機去你處. 部機好重!
我住港島區.

我住新界北
回復

又幾遠, 無計
回復

gorgeous 發表於 2014-11-27 01:38
我直插HDD, 無用NAS

請問師兄知唔知最大可讀幾多TB的harddisk?
回復

steveha 發表於 2014-12-5 12:59
當等緊N70-A boil機,  整多部Beaglebone Black Botic.  今次二号機has better/shorter wiring than my firs ...

Steve ching,

想請問你用咗乜i2S to HDMI adapter 落BBB? LKS個i2s hdmi input 用 pin14食dsdoe, 但我找不到有adapter可map i2s pin去hdmi pin 14  如能告之,小弟感激萬分
回復

邊會有adapter. 無未自己solider條dsdoe去pin 14囉
回復

steveha 發表於 2015-4-15 11:18
邊會有adapter. 無未自己solider條dsdoe去pin 14囉

拜服。原來你部bbb反轉後咁大乾坤。我呢D揸辣雞都手震嘅都係得個睇字
回復

[重要通告] 先鋒與安橋整合業務安排通告
02.03.2015
有關先鋒與安橋整合業務安排通告
感謝大家一直以來對先鋒家居影音產品的支持。
2014年 Pioneer Corporation 已經宣佈將會與 Onkyo 整合包括家居影音、家居電話、耳機及其周邊產品的相關業務, 以有效提升雙方的業務表現。整合後, 雙方品牌將繼續留在市場。
至於香港與澳門地區, 我們在此宣佈先鋒與安橋將共同創立新公司, 公司名稱為 “Pioneer & Onkyo Marketing Asia Limited”, 並從 2015年3月2日起正式接管相關業務。先鋒家居影音產品如藍光影碟播放機、音響組合、AV擴音機、耳機等, 所有銷售與推廣相關事宜, 售後及維修服務, 將會自生效日起由 “Pioneer & Onkyo Marketing Asia Limited” 全權負責。請向Pioneer & Onkyo Marketing Asia Limited 查詢服務。
Pioneer & Onkyo Marketing Asia Limited, 香港客戶服務中心
聯絡地點及查詢電話:
地址:香港九龍尖沙咀梳士巴利道3號星光行10樓1033室
辦公時間:週一至週六 上午9時至中午12點;下午1時至6時 (週日及公眾假期除外)
電話:        (852) 2429 8148
傳真:        (852) 2428 9039
先鋒電子(香港)有限公司將在香港與澳門地區專注發展車用影音、DJ 產品與 TAD (Technical Audio Devices)等業務及繼續提供其相關維修服務。
如有不便之處, 敬請原諒。

因此可能遲啲先再返貨
回復

過年後得閒, 又攪攪部N70A.  
最主要Update N70A嘅firmware, 現在由Music Server播DDF or DSF都得, 而且cover art 都出到.

Soekris R2R dac 就追加番official recommendation for modding for Vref and upgraded firmware uManager to 1.06 and FPGA to 1.05.  最終可以Support DSD 了.

評分

查看全部評分

回復

好似無咗聲氣
回復

岩岩入左n70 ,感覺好好,

不過好多野吾識‘ 要 請教 師兄們,  例如怎樣 Update N70A嘅firmware.

thx
回復

50n換70n 新機聽左50 小時後, 人聲好細緻,  非常滿意
回復

steveha 發表於 2015-4-15 11:18

師兄,

我都有需要由BBB 引出 dsdoe 去隻 DAC 到, 我安裝咗 botic,請問 dsdoe 是否在 P9_26?只是引出 dsdoe? 還是 dsdoe 跟  ground 一齊引出?
回復

一定要換左 2  粒 fuse 音色大大提升
回復