新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: sealteam4

[品牌] Aurender 同好會

會否變孤兒仔
回復

回復

happy x100l 8tb user for a month
回復

N100 用左一段時間,剛 update MQA core decoding,開心聽歌中

MQA Studio 96 kHz Stream

MQA Studio 96 kHz Stream
回復

奇怪...頭兩張出錯圖
回復

各位師兄,小弟近期發覺播放tidal時,不是好似以往咁順,將ablum 加入playlist,正常續首歌播,但宜家有時要等一陣先可以唱下首歌或者會直接跳到後一首歌。依果情況好似係近期upgrade完aurender先出現。各位有沒有同樣情況呢?
回復

剛update aurrender 新板本。舊板本好聲啲,可否改回?謝謝
回復

小弟想加香港電台第四台,係部Aurender ,請問師兄有沒有第四台果條link,可否提備,謝謝
回復

大家好,
我最近upgrade很多器材,包括ATC 50a,Accuphase C-3900 及 N100C.  全部都是同廠升級。
從N100H 升到 N100C 是因為地方有限,但需要4T hard disk.而且代理最近因疫情而短期減價。
我上二個星期打電話給莊先生,希望能在10月1日前收貨,他說N100C剛賣掉,他不等我訂金已立即叫韓國空運到香港。抵讚!
需知我同時落幾萬元訂買Accuphase C3900,開始是說一星期也要等一個月,也同時在9月30日收。代理話我的貨是十幾萬所以是優先處理才上到飛機來香港。同一比較,龍駿音嚮的服務很好,

買回來立刻把N100H 的file 轉到N100C. 我嘗試用它的”複制Aurender”工能直接copy整個hard disk,忘記先upgrade兩部機到最新版本。結果 Copy 后的folder 不能 delete 及 Add.

10月1日的公眾假期日打電話到莊先生,他立刻與Aurender 技術部溝通,再回覆我。
平時Aurender 有個遠端支援服務,在部機上可發電郵求救而韓國技術部會遠程支援控制部機。
最後過幾天他們把我的問題解決了,不用送回廠修理。

之前有個網友說我們會不會變成孤兒仔,肯定不會啦,代理說明新舊機都會支援,他們在香港沒有維修中心,最多代為送回韓國修理

其實我之前部機用咗四五年從來未壞過。好穩定,不斷自動update新軟件。
我啲朋友用“大羊”就沒有這麼幸福,network搞不掂, 部機時常拿不到File。他最近買咗我部舊機,很高興因為1秒鐘可以轉到歌。

代理的服務一流

Simon
回復

大家好
我最近upgrade很多器材,包括ATC 50a,Accuphase C-3900 及 N100C.  全部都是同廠升級。
從N100H  ...[/quote]

買Aurender 就係呢個原因 ,因為廠方不停更新 ,用咗幾年嘅機都不停更新 ,完全零鑊氣 ,冇一間廠比佢好,我最近A 30大更新咗 ,個聲音比以前細緻咗.
回復