新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 5530|回復: 19

[喇叭線] 膽機仔喇叭線

小弟剛買了部Blue Aura v30膽機仔

跟機的喇叭線好像好一般,有冇好介紹?

萬分感激

美国musicdirect有aq的直布罗陀喇叭线5折,最后的疯狂了,赶快去买。
12年我6折入手nordost blue heaven,5折入手red dawn,当时还有n多shunyata的电源线五折,当时几天真觉得线永远都是5折没有多买几根,失去才追悔莫及啊
回復

你想大約幾錢?
回復

要求唔高入門OK架喇最多幾佰
回復

lokpo 發表於 2015-3-16 21:34

幾百又真係無咩推介喎.

睇下其他師兄有咩推介啦.
回復

Aq cv4.2一个字“通透”
回復

DIY

Inakustik 502
回復

我唔識DIY架
回復

去SSP 高明叫佢幫你整
回復

我強列建議使用日本Belden studio 708EX, 線看似普通金銀潤,但其實此乃根據日本spec 而做的Belden 線,只給日本市埸,夾膽機非常適合, 尤其細火機仔!線身也有寫上belden model 字樣, 此線出奇地好聲! 甚至好過很多市面上的所謂hifi 線,而且價錢又便宜,過到嚟幾m 都係兩,三舊水! 我已推介了給很多玩full range 或horn 喇叭的師兄們,口啤都一致.....讚
你呢類膽機仔千祈唔好吓吓都用d audiophile 嘅線,並非呢d唔好, 只係唔多啱夾,呢類線配細火機剩係current 都食晒你,冇晒嘢聽了!應用最簡單祼線,連插都唔洗,就最合適!!

評分

查看全部評分

回復

雖然這系列還有線身再粗一點的model, 如716,718等,但我覺得708已夠用了!我自己在房這部Sony也用708
回復

QED 的 entry level 應該有一千留下的喇叭線,QED 聲音都幾超値
回復

回復

回復

最多幾佰...  Sommer, gotham, Belden la.   
回復

Sommer is a good choice for speaker, RCA and XLR cables.
High C/P ratio.

ASB881 Hing,
Where to find 日本Belden studio 708EX? want to DIY a cable.  Thanks.
回復

2nd hand LS-502...
回復

abc2015 發表於 2015-3-18 11:15
Sommer is a good choice for speaker, RCA and XLR cables.
High C/P ratio.

pls check pm..
回復

AS881 發表於 2015-3-17 11:26
我強列建議使用日本Belden studio 708EX, 線看似普通金銀潤,但其實此乃根據日本spec 而做的Belden 線,只 ...

ASB881 C Hing,

我都想知 Belden studio 708EX 點樣可以買到, 謝謝!

回復

我都想知 Belden studio 708EX 點樣可以買到, 謝謝! x2
回復