新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 18061|回復: 26

[超低音喇叭] 全新 M&K Sound V8, V12 超低音

今日行過旺角專業, 發覺M&K Sound 出左兩隻新Subwoofer V8 同 V12, 箱隻十分纖巧, 幾適合香港家居環境, 仲有黑白兩色選擇, 價錢分別為 V8 $8500, V12 $13200, 要試聽就上去座下喇!

Spec: V8
Enclosure: Sealed
Woofer: 8”
Power Amp RMS, 4 Ohm/Peak: 150/250 W
Frequency Response +/- 2 dB: < 0.5%, 150W, 4 Ohm
Dimensions (HxWxD): 34 x 26 x D 29 cm / 13.3 x 10.3 x 11.4”
Weight: 10.3 kg, 22.7 lbs
AC Power Consumption Standby/Average/Max: 0.5/30/150 W
Finish/Grille: Black Satin/Black Cloth or White Satin/White Cloth

Spec: V12
Enclosure: Sealed
Woofer: 12”
Power Amp RMS, 4 Ohm/Peak: 300/500 W
Frequency Response +/- 2 dB: 20 Hz – 200 Hz
Amp Total Harmonic Distortion: < 0.5%, 300W, 4 Ohm
Dimensions (HxWxD): 46.5 x 36 x 40 cm / 18.3″ x 14.1 x 15.7”
Weight: 21 kg, 46.3 lbs
AC Power Consumption Standby/Average/Max: 0.5/50/300 W
Finish/Grille: Black Satin/Black Cloth or White Satin/White Cloth

http://www.mksound.com/subwoofers/v8
回復

回復

v12價錢幾吸引
回復

如買其它野,留意肥張開出的價錢,最好到其它店格下價
回復

上面個價未折
回復

回復

比隻x10細隻
廳細易食得起^o^
回復

唔知今次行咩聲底呢
回復

老秦同size會吾會完勝佢呢?
回復

bigair 發表於 2015-5-22 23:33
唔知今次行咩聲底呢

我都想知新隻MK同新隻sun fire xteq 邊隻㚒䏲演唱會+睇戲
回復

dudeguy 發表於 2015-5-31 14:09
我都想知新隻MK同新隻sun fire xteq 邊隻㚒䏲演唱會+睇戲

專業兩隻都有,上去試真最實際
回復

~幾隻都唔錯!
回復

想問下宜家買V12推薦邊度買?
有老友落坑想分期…
回復

Del
回復

Del
回復

與X系列相比,有何分別。
回復

SeanHo@FB 發表於 2019-12-30 19:39
與X系列相比,有何分別。

X系列係雙單元推挽式設計,不論量同質都有頗大分別呢...
回復

pepsiman 發表於 2019-12-30 19:58
X系列係雙單元推挽式設計,不論量同質都有頗大分別呢...

現在明白了
回復

師兄,你已經揀啱咗啦, X-12夠量亦有punch,係隻唔錯嘅超低音,不過個音箱都幾大唔係咁易放得到...
回復