新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 2621|回復: 9

[影評] 今晚要睇(驚世未了緣)..實物圖

還完碟冇料到,今晚一於食自己開封隻(驚世未了緣)睇睇....講出黎就失禮居然呢15年黎我從來冇睇過呢套戲喎,今晚要慢慢睇真d...不過套戲全長有成3粒鐘,我驚要分兩晚睇播...{:5_492:} {:5_492:}
BD & AV 359.jpg
BD & AV 361.jpg
BD & AV 358.jpg
BD & AV 357.jpg
還完碟冇料到,今晚一於食自己開封隻(驚世未了緣)睇睇....講出黎就失禮居然呢15年黎我從來冇睇過呢套戲喎,今 ...
xlarge 發表於 2010-7-24 16:09

套戲悶嘛 ?
回復

其實都悶悶地,假設呢套戲同埋(帝國驕雄)同年份參賽oscar(大家相差5年)的話....我諗由制作到宏觀性都會比下去...未必有咁多獎捰.....{:5_492:}{:5_492:}
回復

套戲悶嘛 ?
kleehkg 發表於 2010-7-26 02:25

呢套嘢好正
回復

其實都悶悶地,假設呢套戲同埋(帝國驕雄)同年份參賽oscar(大家相差5年)的話....我諗由制作到宏觀性都會比下 ...
xlarge 發表於 2010-7-26 07:57

好難咁比既,等如將朱玲玲同李嘉欣擺埋同一屆,真係既生瑜;何生亮...何其殘忍。
一套戲好唔好睇無得揀一定係取決於導演,咁米路吉遜拍埋列尼史葛度,如果只係輸個馬鼻,都經已算係贏嘍。
演而優則導重要第二套就拍到有獎拎,米路都算係咁(雖然比一做導演就攞獎既奇雲高士拿重爭少少)

時間長但好睇;一D都唔覺套戲水蛇春甘長既...我印像中有三套~  
驚世未了緣
與狼共舞
綠里奇蹟

回復

回復 1# xlarge

唔緊要 呢套我都未睇過
回復

好難咁比既,等如將朱玲玲同李嘉欣擺埋同一屆,真係既生瑜;何生亮...何其殘忍。
一套戲好唔好 ...
datacoma 發表於 2010-7-26 16:49

咁呢層我都好同意...
回復

一套戲好唔好 ...
datacoma 發表於 2010-7-26 16:49

與狼共舞is really good~~
回復

回復  xlarge

唔緊要 呢套我都未睇過
daken 發表於 2010-7-26 17:44

I watched 2 mth ago{:5_99:}
回復

既生瑜;何生亮...何其殘忍,個人認為羅素高爾在[有妳終生美麗] 果次奧豬卡做唔成影帝經已算係。
據說果屆係因為[膚色政治]因素;影帝獎項到最後都判左比身為黑人既丹素華盛頓,令羅素飲恨。
個人覺得丹素演技了得無需爭議,但係羅素在[有] 片中真係演出超水準,攞唔到獎好多人都燉佢唔抵。
而[有] 片至今仍然係本人'飛佛'之一。

回復