新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: K_C_

[喇叭線] 老麥+Focal喇叭線求教

但佢成日又話自己新手喎 禾林佢又中左詐帝神功後又一天下無敵神功 ……精神分裂証,林起刀有啲驚
回復

pp101 發表於 2015-8-21 19:45
但佢成日又話自己新手喎 禾林佢又中左詐帝神功後又一天下無敵神功 ……精神分裂証,林 ...

有要求係好樹,佢呢排一次過吸咁多毒物一定要求高左
回復

pp101 發表於 2015-8-21 19:45
但佢成日又話自己新手喎 禾林佢又中左詐帝神功後又一天下無敵神功 ……精神分裂証,林 ...

唔好咁介意,你都成日話自己小學雞禾都茅咋你型啦
回復

ncwah 發表於 2015-8-21 19:48
唔好咁介意,你都成日話自己小學雞禾都茅咋你型啦

樹十禾又唔怕講多幾次玻 禾係呢樹相對其他熱心生手,禾真係幼稚園級數詐
回復

pp101 發表於 2015-8-21 19:53
樹十禾又唔怕講多幾次玻 禾係呢樹真係幼稚園級數詐

禾接觸得太多,麻木了

評分

查看全部評分

回復

ncwah 發表於 2015-8-21 19:56
禾接觸得太多,麻木了

西華前輩 陰莖,陰莖!
回復

pp101 發表於 2015-8-21 20:09
西華前輩 陰莖,陰莖!

大屎忽……景仰~景仰~
回復

ncwah 發表於 2015-8-21 20:12
大屎忽……景仰~景仰~

回復

K_C_ 發表於 2015-8-21 10:45
八年!!!! 我買咗八個星期都未夠.....

因為我不是日日開. 所以要用較長時間才能煲透!
你如果每日長開應好快煲熟!
回復

唔該晒咁多位師兄嘅意見,睇嚟Kondo都係走唔甩…
其實買Kondo係咪真係針頭好聲啲呢?
回復

K_C_ 發表於 2015-8-22 00:21
其實買Kondo係咪真係針頭好聲啲呢? ...

新果條好似剩係出左丫咋
回復

恭喜C兄有新玩具。
我现用C500T  601。SASHA。
同意小虎兄所讲,对输出牛要煲下。有牛的声可能慢少少。(有錯勿打头)
喇叭线要揾快声少少。之前用卡马老二,现用Valhalla 2。

評分

查看全部評分

回復

試下inakustic啦
回復

法国明 發表於 2015-8-24 21:32
恭喜C兄有新玩具。
同意小虎兄所讲,对输出牛要煲下。有牛的声可能慢少少。( ...

支持法國明兄的睇法 ,老麥的音色精華在於其多線並繞輸出牛 ,型號越高動態越強 ,雖然現今型號已比10數年前的在分析力和兩極伸延進步很多 ,但靠電感交連輸出的仍是比DC直接交連的電路設計較慢一些 ,但老麥聲音的暖和厚 也正正是她吸引不少玩家的地方 。正如法國明兄所言 ,通清快㨗的線材可以令他更加活潑生動和更全面 。相反,避免再用暖和慢的線材 ,令性格重叠而三頻偏斜 ,這只是個人見解!見諒 !

評分

查看全部評分

回復

smalltiger 發表於 2015-8-24 23:58
支持法國明兄的睇法 ,老麥的音色精華在於其多線並繞輸出牛 ,型號越高動態越強{:5_48 ...

得到小虎兄认同,真是 1
你篇胆风炉真是 令我对部机认识多一点。

評分

查看全部評分

回復

法国明 發表於 2015-8-25 04:10
得到小虎兄认同,真是 1
你篇胆风炉真是 令我对部机认识多一点。 ...

謝謝法國明兄 ,小虎覺得Rhea signiture是一部好機 ,正正是品牌回應玩家的回饋,作出大改升級的靚聲產品 ,小虎亦曾推薦給其他師兄,而小虎摩改的Rhea亦在多方面參考sig的做法 ,獲益匪淺!請教法國明兄為sig配用什麼胆管 ,講多多分享
回復

睇你budget幾多啦.

最近比較熱門既有2404, sps 2.7.

當然如果跟據你既要求, 我會推介transparent, taralabs, mit等等美國線材
回復

你睇我簽名, 我自己係用緊transparent ultra SC.

其實喇叭線除左夾喇叭外, 仲要夾埋主人家既聽歌喜好

評分

查看全部評分

回復

racewong 發表於 2015-8-25 09:07
你睇我簽名, 我自己係用緊transparent ultra SC.

其實喇叭線除左夾喇叭外, 仲要夾埋主人家既聽歌喜好 ...

Race CFu, what speaker cable is matching with AP??? I am looking for new speaker cable too.
回復

法国明 發表於 2015-8-24 21:32
恭喜C兄有新玩具。
同意小虎兄所讲,对输出牛要煲下。有牛的声可能慢少少。( ...

Valhalla 2 個價同Siltech Prince差不多.......師兄有冇考慮過Prince?
回復