新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: cakecake

[影音組合] 窮人無錢&無地方的入門影音(睡)房(P.4 成家立室)

相比其他師兄, ....我果D好垃圾了
回復

禁果伴侶 , 一路聽,一路.....:shutup:
回復

相比其他師兄, ....我果D好垃圾了
cakecake 發表於 2010-7-26 13:48

幾時開始講你既愛情故事..
回復

Thx ar~
我同女朋友拍拖將近一年la~~
cakecake 發表於 2010-7-26 00:41

嘩.咁快就一年喇....真係光陰似箭,幾時擺酒?
回復

嘩.咁快就一年喇....真係光陰似箭,幾時擺酒?
cyberken 發表於 2010-7-27 17:32

去輝記擺幾圍啦
回復

最震撼都係你o個陣買完NHT, 部LX50唔夠力推再買LX71, 興奮過後即放~
回復

最震撼都係你o個陣買完NHT, 部LX50唔夠力推再買LX71, 興奮過後即放~
timka 發表於 2010-7-28 09:54

我要老婆....
喇叭要唔要都無咩所謂...

評分

查看全部評分

回復

回復 27# cakecake

回復

回復  cakecake
timka 發表於 2010-7-28 23:45

有意見嗎?
回復

60GB舊版PS3死左...
買部新版PS3 Slim 320GB..
又薄又細又慳電...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?新用戶註冊

回復

回復 29# cakecake

有, 不過平時講哂俾你聽, 你知架,
回復

窮人無錢買HTPC, 又無notebook..
女朋友又想睇PPS, 但小弟得部iMac又行唔到PPS....
點算好呢...
靈光一閃.."咦?部iMac可以行Windows架wor~!"
諗諗下又諗到好似重有D"剩餘物資"可以幫到我.....
所跟住用左少少錢買o左呢D野去打造窮人的HTPC...:
Apple 原庄Mini DVI轉DVI接線
Portta(土炮) HDMI-->DVI 5M線
秋葉原3.5mm延長線
埋單$200幾
再加埋D"剩餘物資"---Parallels Deskstop和Windows Vista Home Basic, 就係小弟打造窮人的HTPC既材料

點解成本唔計埋隻Parallels Desktop和Windows Vista Home Basic??
係因為買呢部iMac果陣時送既...
我一直都無開封過...所以衣加都算廢物利用..

點解揀呢條 "  Portta  " HDMI-->DVI 5M土炮線?因為佢地產品o係YahXX拍賣有幾好既評價
(各師兄可以自行上YahXX拍賣search)
而且不到$90有條HDMI-->DVI 5M線, 重好似有齊認証的...所以膽粗粗試下..
咁條"秋葉原3.5mm延長線"又有咩用呢? 就係用來駁我套平價Creative 2.1電腦喇叭($200幾)
(於對MA BR1上面, subwoofer o係地下)
部iMac距離遠, 所以一定要加條線先夠長

齊料之後就拿拿聲攪.

感動既一刻..1080p呀~~!

基本上效果滿意, 條Portta" HDMI-->DVI 5M土炮線以價位計交足功課有突, 畫面穩定無跳無鬼影, 畫面色水唔濃無咩味精

至於Parallels Desktop, 行起來也算順..所有iMac上既硬件都可以正常運作
但Windows Vista Home Basic起動異常快速....怪怪地咁...有咩理由會咁快ga...一D都唔似Vista...
回復

窮人無錢買貴野玩&無地方
一邊是影音房, 另一邊是睡房...
玩AV既地方不夠50尺..夠晒小型..
小弟 ...
cakecake 發表於 2010-7-26 00:22

Hi C-hing,
I know you have a Furutech 3ts762 pc.
Do you think it is also good for Yamaha 1900 AMP?
Thanks.
回復

Hi C-hing,
I know you have a Furutech 3ts762 pc.
Do you think it is also good for Yamaha 1900 ...
pangling 發表於 2010-8-17 11:08

3ts762低音太多...
用Pioneer or Sony會好D...
回復

窮人耳筒, 低音超強, 打機睇戲一流
耳棉超軟, 長時間戴都好舒服..
回復

窮人耳筒, 低音超強, 打機睇戲一流
耳棉超軟, 長時間戴都好舒服..
...
cakecake 發表於 2010-8-17 15:51

Even better than Pioneer 3000c?
Thanks.
回復

我當年米ヌ糸床下底玩起
回復

Even better than Pioneer 3000c?
Thanks.
pangling 發表於 2010-8-17 16:41

如果淨係講低音方面, XB700 win...
Pioneer 3000C係 surround headphone, XB700唔係.
回復

我當年米ヌ糸床下底玩起
Ep-71 發表於 2010-8-17 18:41

講大話...
回復

回復 38# cakecake

OIC, thanks.
回復