新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: sealteam4

[前級] 超冷門丹麥前級gamut D3i 開廂(已加對代理的特別讚賞)

sealteam4 發表於 2015-11-2 00:57
超驚喜,聲音真係好靚聲,這次要多謝昌業代理
本身對昌業的確有點意見,尤其佢的確沒有Demo 比你試,而對ga ...

上過昌業試過機就會感覺到佢地對聽好音樂果種執著同熱誠...Enjoy Muisc Enjoy Life
回復

本身對昌業的確有點意見,尤其佢的確沒有Demo 比你試,而對ga ...

good experience 104105yewj76tlokk6vo2h.png
回復

師兄! 有冇同Hegel AB比過?
回復

Hihenry 發表於 2015-11-2 10:14
師兄! 有冇同Hegel AB比過?

不同級數

同一代理的牌子中無對手
應睇其他如貴豐等才是

評分

查看全部評分

回復

師兄,可否告知個件對付滑牙既神器係乜野黎?謝!
回復

Wooh, really want to know its performance. how to compare it with my P8 and XP30.
回復

nwh 發表於 2015-11-2 11:10

Me2 thks !!!!!!!!!!
回復

nwh 發表於 2015-11-2 11:10

this one 兩邊頭  一邊轉咀裝上鑽咀金工超強鑽螺絲如木 轉到指定深度取出調轉 再反方向轉出試得
easy 簡單

評分

查看全部評分

回復

給客人的專業,誠懇發燒的服務昌業絕對滿分值得一讚……
絶對認同!!
每次上去都叫我聽返陣歌仔先!^^
回復

绝對認同昌業對音樂熱情,小弟早前購入左對GamuT入門喇叭,可以封埸2個鐘以上比你慢慢聽,唔同其它聽一首歌都唔耐煩,值得一讚

評分

查看全部評分

回復

好認同昌業係真心愛音樂,佢地真心歡迎你試,我記得兩年前我正揾緊合併機,我聽完EC不大合心水,印象佢介紹我Gamut嘅機,好似係合併,真係好正,但out哂budget,先冇考慮,好似要$68k,只怪當時唔識又唔捨得!
回復

宜家$68K買唔到,要$8XK先買到

評分

查看全部評分

回復

手工好靚吓
回復

昌業係好有心的代理,值得一讚。唔同外面有d聽完一至兩隻歌就去扭细volume, 即係叫你識做啦
回復

中年人 發表於 2015-11-3 18:35

加左好多
回復

中年人 發表於 2015-11-3 18:35

即係兩年加咗廿幾%!!
回復

leoking 發表於 2015-11-3 21:22
即係兩年加咗廿幾%!!

其實據我的理解全新GamuT 合併機和貴豐diablo 一代 (非最新代) 價位差唔多 ,gamut平少少
最終是多少錢能成交就和買貴豐diablo 一樣,看你人際網絡和實力
兩者級數也相當,都是合併機中強大的選擇 ,但音色迴異
Gamut 比較通透 清晰 飄逸透麗 (說笑吧?你去聽下)
個人認為主觀喜歡gamut 多一點,純主觀
diablo 己出新機,新款好做進步不少但我未聽過不了解
回復

樓主,我權限唔夠pm唔到你,係phi 5 mk2

評分

查看全部評分

回復

Gamut系好野,但冇貴豐咁出名

Gamut=German Physik

Gryphon=MBL
回復

sealteam4 發表於 2015-11-3 23:00
其實據我的理解全新GamuT 合併機和貴豐diablo 一代 (非最新代) 價位差唔多 ,gamut平少少
最終是多少錢能 ...

我聽過GAMUT都好鐘意佢既聲底.
回復