新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 8176|回復: 12

[數碼線] 我又嚟玩乜春 BUG:Wilmer Workshop USB Filter

唔止 treat 電源,D+/D- data line 都有做 treatment:

評分

查看全部評分

能否處理來自周圍電器開關時所產生的雜訊/干擾 ?
回復

kmr 發表於 2016-1-17 14:09
能否處理來自周圍電器開關時所產生的雜訊/干擾 ?

未必完全得,因為周圍電器開關唔止剩係干擾 USB,只要系統唔係全部 OFFLINE 電池供電(如果係全部 OFFLINE 電池供電亦唔應該有干擾),就有可能雜訊係由其他地方引起,所以唔敢保証
回復

神器點用?甲吾甲其他神器(jitterbug, ifi, regen, intona, 等等)?
回復

Warpeon 發表於 2016-1-17 16:52
神器點用?甲吾甲其他神器(jitterbug, ifi, regen, intona, 等等)?

用法同其他神器基本一樣,冇兼容性問題,可以混合其他神器用。

但係我地呢款唔止處理電源,仲處理埋 DATA line,如果只係並聯式插空置 USB 口唔行信號,等如格硬廢一半功力,變左冇咁抵玩。
回復

用了此物,是否都認到usb 2.0的driver ,對解24/192無礙?
回復

johnmo 發表於 2016-1-18 00:45
用了此物,是否都認到usb 2.0的driver ,對解24/192無礙?

係,冇錯

而且只要係 USB 2.0 嘅 device 都可以用:手指、harddisk、CDROM。。。。 等等都得,亦對聲有一定優化
回復

經常在車上放USB手指聽歌, 剛剛買了這filter不如試試, 一插立即有明顯分別,  少了一些高音嘶叫雜音, 音色純了,彈跳力及立體感也强了,低音結實了。 冇想過在車聽歌也可以咁享受。小小金錢,大大改善,期待在家插外置硬盤的表現。
各師兄有在車上聽手指的絕對應一試,只不知還有沒有貨!

評分

查看全部評分

回復

個標題名好鬼正呀
回復

nhk 發表於 2019-10-24 10:05
經常在車上放USB手指聽歌, 剛剛買了這filter不如試試, 一插立即有明顯分別,  少了一些高音嘶叫雜音, 音色 ...

用喺車都有好大改善?
回復

racewong 發表於 2019-10-24 12:08
用喺車都有好大改善?

很大分別!未在家中試,但在大系純可能容易有其它選擇,但可以在車用已經物超所值!
回復

nhk 發表於 2019-10-24 15:17
很大分別!未在家中試,但在大系純可能容易有其它選擇,但可以在車用已經物超所值! ...

咁已經好正啦。
回復

nhk 發表於 2019-10-24 10:05
經常在車上放USB手指聽歌, 剛剛買了這filter不如試試, 一插立即有明顯分別,  少了一些高音嘶叫雜音, 音色 ...

下批 coming soon,不過依家内地落貨好慢
回復