新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4481|回復: 8

[Blu-ray] 無啦啦壞碟

有無朋友試過同一隻藍光碟,三年幾前播仲正常,而家播就話讀唔到。
放過隻碟入唔同player,有d話錯誤碟之後退碟,有d乜都無show就退碟,有d就話資料損毀。
隻碟表面無花無盛,都唔知壞咩。
請問有無方法預防,謝謝。
俾我估……是BDP...(壞)鬆郁蒙了個藍光頭!

而不是……碟的問題!
回復

iwantbd 發表於 2016-5-12 20:11
俾我估……是BDP...(壞)鬆郁蒙了個藍光頭!

而不是……碟的問題!  ...

嗯.......已放過隻碟入四部唔同player (兩部藍光機 + PS3 + PS4) 都出事喎......
回復

KingAlien 發表於 2016-5-13 10:08
嗯.......已放過隻碟入四部唔同player (兩部藍光機 + PS3 + PS4) 都出事喎......  ...

咁……真是離奇了!
回復

三年幾前播仲正常,而家播就話讀唔到

試過幾次 隊長1 pacific rim 末世紀光殺 我都想知點解?
回復

可試下洗碟
回復

Bluray 好易死碟,我有幾隻港版碟已經陣亡。
回復

我試過有美版藍光碟都壞過, 可能唔係淨係港版係咁...
回復

問過租碟老闆,話隻碟如果材質唔好就可能會咁,可能同氧化有關...
我咁耐死過兩隻,港版 "300",同埋日版 "魔盜王3"
唉,d碟原來就咁擺喺度都有機會死
回復