新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: masteralain

[喇叭] 喇叭選擇(歡迎吹水,互插,加左質料,要求)

火.. [複製鏈接]
hard sell means 踩地其他人嘅野, 抬高自己推崇嘅野......

YES....你地係冇HARD SELL到.....而我都冇喎...
回復

hard sell means 踩地其他人嘅野, 抬高自己推崇嘅野......

YES....你地係冇HARD SELL到.....而我都冇喎... ...
jj4044 發表於 2011-3-23 17:23

ok, 你無......
回復

回復  eosteven

7樣?如果買左,等我叫阿豪同阿仲兩個7頭多d黎我度,襯番我對喇叭先! ...
masteralain 發表於 2011-3-23 17:23

企係你套SYSTEM面前影返張7相~

ALAIN你聽人聲多都係搵D重音色既喇叭較好~
回復

YES....你地係冇HARD SELL到.....而我都冇喎... ...
jj4044 發表於 2011-3-23 17:23

對牛彈琴
回復

回復 53# 7500martin

感謝Martin兄!個樣都OO地啦,哈哈哈哈!
回復

KONDO果對陰唇喇叭唔知要幾銀呢?.....
O岩就FULL SET KONDO
回復

終於搵到個post可以吹水...多謝你呀入返正題...費時俾人鬧...我推Phobos
回復

終於搵到個post可以吹水...多謝你呀入返正題...費時俾人鬧...我推Phobos ...
howin 發表於 2011-3-23 17:28

歡迎,但我係前面話你7樣窩,哈哈哈哈哈!
回復

對牛彈琴
JanHau 發表於 2011-3-23 17:25

咁對唔住咁多位師兄....
假如你地覺得我之前過份硬銷VERITY AUDIO (簡稱VA), 我可以在此致歉 .....同埋我以後一定唔會再犯....

反正我個人都冇咁所謂嘅.....在我眼中, 呢個世界所有喇叭都可以很好聲的,只係在於落O係咩人手中的....
回復

兩隻比較我揀Phobos,尋日幫alain耳聽過,
間二手舖咁差嘅環境都可以做到好好嘅現場感,音樂感同
埋音場好深,証明佢嘅質素好好,而且佢比較中性容易夾,
呢幾方面都比va好,不過唔代表va唔好只不過我覺得phobos比佢更好
回復

VA唔係差~只係你太硬銷果下好撚難頂
JanHau 發表於 2011-3-23 17:07

無撚有錯. 真係好難頂!
回復

jj4044 發表於 2011-3-23 17:26

jj邊對陰唇?喇叭有陰唇,我驚我屋企果老闆吾比入門, 哈哈哈哈!

回復

兩隻比較我揀Phobos,尋日幫alain耳聽過,
間二手舖咁差嘅環境都可以做到好好嘅現場感,音樂感同
埋音場好 ...
henryyrneh 發表於 2011-3-23 17:32

YES, 當日我都有在場比較PARSIFAL ENCORE同PHOBOS...
本來ALAIN兄係一心想上去買PARSIFAL的....不過一試之後......我都有份叫停...
回復

無撚有錯. 真係好難頂!
racewong 發表於 2011-3-23 17:33

http://www.hiendy.com/forum/redi ... 132&fromuid=811
回復

phobos 清爽,中性,隱形,高分析,高音富能量感.....
邁飛佛之一
回復

jj邊對陰唇?喇叭有陰唇,我驚我屋企果老闆吾比入門, 哈哈哈哈!

...
masteralain 發表於 2011-3-23 17:34

THIS ONE, 2011 NEW MODEL
回復

jj4044 發表於 2011-3-23 17:26

陰唇喇叭? 咩樣? 有無相片?
回復

陰唇喇叭? 咩樣? 有無相片?
racewong 發表於 2011-3-23 17:37

http://www.hiendy.com/forum/redi ... 147&fromuid=811
回復

THIS ONE, 2011 NEW MODEL
jj4044 發表於 2011-3-23 17:36

又幾似
回復

歡迎,但我係前面話你7樣窩,哈哈哈哈哈!
masteralain 發表於 2011-3-23 17:29

我個人好大量...唔記仇...
回復