新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 3456|回復: 3

[其他] HKAVE 2016

有去過影音博覽嘅師兄,覺得HIFI音響美樂匯A組合好聲啲定B組合好聲. 小弟就覺得A組合好聲啲,可能係用Mcintosh一套西裝,仲要用MC1.2KW推對B&W 802D3關係.
我就鍾意Audio note + Hegel 的組合!
回復

小弟就有小小失望,兩套都好像高中低都差DD敢,特別是低頻,大部份時間音量唔夠,開大音量時好像好辛苦出唔倒,甚至乎有點失控,覺得主要是個場對兩對喇叭來講有點大了,填唔滿咁。
回復

lai 發表於 2016-6-11 01:28
小弟就有小小失望,兩套都好像高中低都差DD敢,特別是低頻,大部份時間音量唔夠,開大音量時好像好辛苦出唔 ...

吾知師兄坐喺邊個位置? 琴日我就係坐喺最前第一排,對正對喇叭同音響嘅位置,但吾覺得咁差. 反而B&W嗰對啲低音豐厚過FOCAL喎.
不過一聽啲黑膠有啲失色.  不過十二點幾及之前嗰場係最好,雖然要排幾長隊,但起碼有位坐吾似3點幾嗰場成排人入晒去,其實都幾影響聽聲及音效.
回復