新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: ThomasLi@FB

[電源線] Furutech FP-TCS31 頂級電源線

唉。。。。。冇睇過呢個POST,就買左下面呢套,插ESO F-03A合併,師兄覺得啱嗎?
http://www.hiendy.com/hififorum/ ... &extra=page%3D1
回復

AS881 發表於 2017-10-3 19:40
其實我-向不認為DPS-4 -定要配Furutech頂級的ncf頭,我用了後反而換回最平的同廠紅銅頭尾插! 更合自己囗 ...

我也是这种想法!英雄所见略同!
回復

H8383 發表於 2017-10-3 22:51
我也是这种想法!英雄所见略同!

回復

请教,你对这条线的体会,用在那方面比较优胜,
回復

H8383 發表於 2017-10-3 23:11
请教,你对这条线的体会,用在那方面比较优胜,

以我用的經驗,放在那個位置也ok呢!最後我放它在前級上,之前放在source 也可以!比較百撘的-條線!
回復

十仔需要用这条电源讯吗?
回復

clipsal1 發表於 2018-8-28 21:41

唔明,十仔是什麼機?
回復

ThomasLi@FB 發表於 2018-8-29 06:53
唔明,十仔是什麼機?

十仔 = Subwoofer
回復

clipsal1 發表於 2018-8-28 21:41

Subwoofer 我自己無用,無這方面的經驗,答你唔到。
回復

ThomasLi@FB 發表於 2018-8-29 07:15
Subwoofer 我自己無用,無這方面的經驗,答你唔到。

Subwoofer 我有用在 2-channel聼歌。

初時以為 power cord 影响吾大, 结果用上 NBS Black Label series 低頻輪廓再好 啲。

評分

查看全部評分

回復

haha12 發表於 2018-8-29 08:04

初時以為 power cord 影响吾大, 结果用上 NBS Black Label series  ...

多谢C兄
回復

haha12 發表於 2018-8-29 08:04

初時以為 power cord 影响吾大, 结果用上 NBS Black Label series  ...

subwoofer 電源缐影響真不少,平價之選gigawatt LCY, 缐條好,好力,快速
回復

bigpun1975 發表於 2018-9-7 06:51
subwoofer 電源缐影響真不少,平價之選gigawatt LCY, 缐條好,好力,快速

如果用於 AV system,  以前用過 MAS 聲音誇張ㄧ點更好。

用在 2 channel 系统,  2.5mm 戓 4mm Gotham 都幾低用嘅, 最好可以直插牆蘇。

回復

haha12 發表於 2018-9-7 09:54
如果用於 AV system,  以前用過 MAS 聲音誇張ㄧ點更好。

用在 2 channel 系统,  2.5mm 戓 4mm Gotham 都 ...

我依家用Sommer 4mm

評分

查看全部評分

回復

請問Ching
shielding 捲起的那條要插ground or neutral?
http://www.hiendy.com/hififorum/ ... mcjjssvs8ja3svx.jpg
回復

ccd79 發表於 2018-9-7 11:32
請問Ching
shielding 捲起的那條要插ground or neutral?
http://www.hiendy.com/hififorum/data/attachmen ...

Shielding,外網是要接地,ground
回復

建議 Shielding 要試吓單邊接地。
回復

多謝ching解說
我將牆那端加上 Shielding. Machine那端沒有加shelding
回復