新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 54301|回復: 84

[電源處理器] 四揀一,師兄們會點揀?

如果只用響兩聲道聽歌,你地會點揀? (歡迎寫上原因!

謝謝師兄們既意見+分析!
單選投票, 共有 257 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限

評分

查看全部評分

我之前用開NBS BLACK BOX,最近轉用蛇王,Titon V2,感覺改善很多,全頻都提高了,但師兄的四個選我都沒用過,沒聽過,所以不能下評論,只想提供多一選擇,因我之前都揀了半年才作最後決定。
回復

只用過中村,雖然係低model,但效果明顯,性價比高....而若以一手計,以上四項,應該到係中村 NSIT-200Q MK2入場費最低吧!
回復

actually interesting to know, say for my case, i am using a labkable powerbar, and my phono's power supply has already been separated from the phono amp itself, and my amp is e470 (presumaly with pretty good power supply) ... then would a power conditioner make an obvious difference ?  playing vinyl is already quite silence now ...
回復

新近推出的還有
Kubala sosna xpander
Shunyata denali
Isotek genesis one
回復

koalakoala 發表於 2016-8-17 15:49
新近推出的還有

Over budget!!!!
回復

1&3都係sources only,如果唸住再升級就可以玩住先。2就全套系統用,如果唔唸住再花錢咁可以考慮這個或substation integra
回復

mahi 發表於 2016-8-17 16:15
1&3都係sources only,如果唸住再升級就可以玩住先。2就全套系統用,如果唔唸住再花錢咁可以考慮這個或subs ...

3) 成800VA, 唔止比source 用! 若power 唔係大, 成套插晒都得了!
回復

mahi 發表於 2016-8-17 16:15
1&3都係sources only,如果唸住再升級就可以玩住先。2就全套系統用,如果唔唸住再花錢咁可以考慮這個或subs ...

Integra 檔次較LC為低
回復

Does any C-hing know if 中村 NSIT-200Q MK2 could support 2xDevialet D200 ?
回復

自己係中村2000用家, 當然投佢一票啦
回復

如只能從上面列中選,只能無奈選中村
回復

回復

sealteam4 發表於 2016-8-17 19:42
如只能從上面列中選,只能無奈選中村

點解要無奈呢? 中村好差咩?
回復

我有牛、地盒、電處,你唔怕抬,可以借返去試,最低限度知道 target 邊個 category
回復

頂級拖板已經貴過某電處.....仲要加地盒就難上難
回復

我會話留返啲錢,遲啲一步到位。

玩hifi由電著手提升重播質數,十分理所當然。但個人經驗洗電亦十分痛苦,因為系統最難聽嘅時間往往發生喺開始洗電但又未洗得夠洗得盡(包括荷包)。
回復

koalakoala 發表於 2016-8-17 15:49
新近推出的還有

It seems Ks xpander is a pure power bar
回復

因為財力有限!只好得呢幾款平民選擇!

多多包涵!
回復

henrykee 發表於 2016-8-18 08:44
It seems Ks xpander is a pure power bar

Absolutely...

A comparable product would be HB Cable Design Powerslave, which is even more expensive...
回復