新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: blackcolor

[電源處理器] 四揀一,師兄們會點揀?

各位兄臺也可以認真考慮Burmester 948電源處理器。
回復

Shunyata Denali 6000S
denali-6000s.jpg d6000s-1.png denali-6000s-guts.2.jpg
回復

借位一問,電源處理器適合後級用嗎,唔該名師兄
回復

Ckfan 發表於 2018-3-7 09:05
借位一問,電源處理器適合後級用嗎,唔該名師兄

Shunyata Research Denali 2000T 是專門設計後級專用的電處。能有效還原系統的動態,而全無壓縮的。

http://shunyata.com/products/power-distributors/denali-d2000t/

回復

我用緊Isotek EVO Sigmas,表現十分滿意。它提供六個插頭,其中兩個是大電流器材用的。
回復

唔該樓主借位及師兄資料
回復

curtis9797 發表於 2016-8-18 23:35
本人二手買Kharma s7喇叭時,賣主正正用中村3500pro,聽落真的沒什麼特別,如要推介其他,首選Audience Ar6- ...

認同叮噹,一插Audience aR6 TSSOX 即奶嘢
本人試過Shunyata, Running Spring, Isotek.
回復

Leslie8 發表於 2018-7-22 06:53
認同叮噹,一插Audience aR6 TSSOX 即奶嘢
本人試過Shunyata, Running Spring, Isotek. ...

Audience在香港好低調。
回復

Synergistic Research PowerCell 12 UEF SE
回復

有冇師兄用過呢個牌子的 ?
回復

東匯 發表於 2018-8-10 01:26
有冇師兄用過呢個牌子的 ?

未見過喎
回復

ISOL-8 LC 或 HC
回復

電處我認識不深,我只用過中村牛,中村牛如插係冇獨立電的牆蘇,效果會大打折扣。

所以冇做獨立電的牆蘇,我會買電源再生器。唔會買隔離牛或filter 拖板

評分

查看全部評分

回復

cip007 發表於 2018-2-13 14:58
Shunyata Denali 6000S

This ok......
回復

starhifi 發表於 2018-12-24 18:06
電處我認識不深,我只用過中村牛,中村牛如插係冇獨立電的牆蘇,效果會大打折扣。

所以冇做獨立電的牆蘇, ...

供電依樣野,無得慳,見有些師兄用原來插蘇座,安個老頂蘇座、拉條好線之後用拖板和各種电處,有時事倍功半。所以在聆聽環境装修時,要痛下殺手。我在10多年前,除了家裡电氣總製外,由入屋电線,分流咗獨立音響總掣,再拖5條發燒牆線,4組比Audio(mono block power amp各獨立霸用2組),1組比投射机,之後再用电處、隔離牛和地盒,效果明顯

評分

查看全部評分

回復

smalltiger 發表於 2019-2-2 21:14
供電依樣野,無得慳,見有些師兄用原來插蘇座,安個老頂蘇座、拉條好線之後用拖板和各種电處, ...

虎爺英明,電處用過中村牛後,始终覺得牛仔细细力度有限,使聽過P20,  就算用係CD機及前级都赢中村牛好多,背景更静,所以個人电處認為好似金仔P1203或P20有成100磅咁重先考慮再入手,隻中村用咗唔夠2星期己放走了。

評分

查看全部評分

回復

smalltiger 發表於 2019-2-2 21:14
供電依樣野,無得慳,見有些師兄用原來插蘇座,安個老頂蘇座、拉條好線之後用拖板和各種电處, ...

評分

查看全部評分

回復

starhifi 發表於 2019-2-2 23:34
虎爺英明,電處用過中村牛後,始终覺得牛仔细细力度有限,使聽過P20,  就算用係CD機及前级都赢中村牛好多 ...

如果中村牛和P20二選一,我會先選P20淨化又可以提供合適電流比前級或訊源器材,但P20的多組输出會互相干擾,所以我在PPP輸出組再加中村牛,將幾組器材做電氣隔離,結果會是1+1=>2. 效果更立桿

評分

查看全部評分

回復

[quote]
回復

新漢陳Sir 發表於 2018-2-12 12:42
各位兄臺也可以認真考慮Burmester 948電源處理器。

陳Sir除夕夜好 ,小虎見不少師兄選擇948電處,佢哋對948電處投信任一票
回復