新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 14252|回復: 41

[黑膠系統] Audio Experience (YS-Audio) Reference One Phono MK3 唱放

Audio Experience (YS-Audio)
新型號發表:

Reference One Phono MK3 唱放

最新Audio Experience Reference 唱放.

MK2和MK3分別. 主要係:
1:主機箱改細,power supply改大, 好處係較易擺放(入屋).
2:Gain 制和MC input阻抗制改了在面板上, 易於操作.
3:MC input 阻抗增至6項, 配合高低gain = 12項.
3:前段放大線路, MK2用12AX7,WE396 , MK3改用12AX7,6DJ8 , 主要改善了低頻分柝力, 和6DJ8在市面較多選擇.

今次MK3巳達到相當完善的境界.

詳情請看本公司網頁:
http://www.ys-audio.com/r1phonomk2.htm

評分

查看全部評分

睇用料勁過部P2好多喎..
回復

呢部巧正!面板有齊多項選擇,一流!
回復

現役用家出O黎支持吓先~~~E部膽PHONO靜到好似石PHONO咁, 我的106dB/M全頻單元在前級vol.1點鐘位置只可在5吋內聽到好輕微的o斯o斯聲

評分

查看全部評分

回復

kevin2007 發表於 2016-8-22 09:58
現役用家出O黎支持吓先~~~E部膽PHONO靜到好似石PHONO咁, 我的106dB/M全頻單元在前級vol.1點鐘位置只可在5吋 ...

黑面板到了
回復

支持本地品牌
回復

我人比較現實, 唔會有支持本地產品或外來品牌觀念, 我只會用適合自己嘅靚聲器材.
回復

GREENSPAN 發表於 2016-8-25 17:50
我人比較現實, 唔會有支持本地產品或外來品牌觀念, 我只會用適合自己嘅靚聲器材. ...

感情上,本地製作唔多唔少我都會加多少少分,至於好唔好聲,我未聽過唔敢評論 (下次返嚟要抽時間上去聽吓),不過見佢用料又幾足,口碑又幾好,所以咪跳出嚟支持下,順便呃吓分
回復

rocmanb 發表於 2016-8-25 17:18
感情上,本地製作唔多唔少我都會加多少少分,至於好唔好聲,我未聽過唔敢評論 (下次返嚟要抽時間上去聽吓 ...

可能對口味, 個人就覺得 YS 啲高檔 phono 真係世界級的.
回復

歡迎預約試音
回復

歡迎預約試音
回復

歡迎預約試音
回復

歡迎預約試音
回復

今期"發燒音響"雜誌(#403)有Reference One Phono MK3 唱放的試音報告.

Reference One Phono MK3 唱放的詳細資料(價錢)和試音報告:
http://www.ys-audio.com/r1phonomk2.htm

回復

今期"發燒音響"雜誌(#404)有Reference One Phono MK3 唱放的試音報告(下集).

Reference One Phono MK3 唱放的詳細資料(價錢)和試音報告:http://www.ys-audio.com/r1phonomk2.htm

回復

歡迎預約試音
回復

歡迎預約試音
回復

歡迎預約試音
回復

歡迎預約試音
回復

最新一期"Hi-Fi音響"雜誌, Reference One Phono MK3 榮登封面, 內有詳細試音報告. (應該明天或6號出)

www.ys-audio.com

2nd Front Cover layout.jpg
回復