新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: gary9413

[解碼器] 國產的驕傲 Holo Audio 泉 (p.8 使用兩個月後小評)

PhantomGTR 發表於 2016-9-5 23:20
sunny c hing,

optical usb > adapter > titan > silver usb > dac

GTR Ching, 唔知會唔會有3.0呢
回復

全靡版加埋銀牛幾錢?請PM 謝謝
回復

回復

sunny.hung 發表於 2016-9-5 23:30
GTR Ching, 唔知會唔會有3.0呢

已問了作者,佢無咁嘅計劃住。
回復

jojo9326 發表於 2016-9-5 23:14
SUNNY 兄~TITANIS USB TURBO用法好簡單~係USB 前接一隻就OK~有D CHING玩兩頭蛇就玩兩隻~效果好過換USB線~ ...

Ching, 可唔可以pm埋我價錢?
回復

jojo9326 師兄, 請查閲pm. 謝謝
回復

gary兄, 摩完後部泉DAC如何呀? 有冇再接近啲metrum pavane?
回復

回復

全靡版加埋銀牛, please pm price to me too, thanks
回復

各位CHING~唔好意思岩岩落機返香港遲左覆你地~
PM 晒你地了~:)收唔到再搵小弟
回復

回復

我部Soekris DAM1021 R2R 解碼都用左4N純銀O牛, 相對高純度銅O牛, 純銀牛羸幾條街, 把聲又靜, 音場闊又有密度, 高貴得來又潤又有層次, 除左貴幾乎無缺點
我仲加埋2極既Jensen 水塘, 更加Analog 更有音樂感, 遲D上埋4極Jensen 水塘, 應用再升到半級, 如果 銀牛版泉DAC 都用埋4極 Jensen 水塘我相信更好聲
回復

Dear JoJO,

全靡版加埋銀牛, please pm price to me, tks
回復

全靡版加銀牛 price ?  試聽在那 ?
Thx.
回復

我現時是用Lumin A1 播 Flac 及DSD files,見到各位先進用 Holo,大為心動,想購置一部作 DAC,但 Lumin A1 只有HDMI可輸出 Flac 和 DSD 2.8Mz 數碼訊號,請問這樣接 Holo 能否成事呢?
回復

HDMI输出是I2S是可以的。同轴也支持DSD
回復

chenbinru 發表於 2016-9-19 23:42
HDMI输出是I2S是可以的。同轴也支持DSD

感謝回覆。Lumin 沒有coaxial, 有BNC,但只支持DoP (DSD over PMC) 輸出,不是原味的 DSD,manual 說 HDMI 支持 DSD64 輸出,但無說明是I2S。現在惟有引頸一試,大不了只播redbook CD files 罷。

再請問各路英雄,你們多是用什麼transport 訊源接Holo (computer除外)?
回復

全靡版加埋銀牛, please pm price to me, tks
回復

全靡版加埋銀牛幾錢?請PM 謝謝。
回復

回復