新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: NewsCenter

[商戶廣告] 台灣MPS SGP商城

kinghung 發表於 2019-4-25 15:34
多口問多句,我之前試過幾條粗的電源線(5-5.5mm2), 感覺都係比較粗聲,低音量大但濛,欠缺分析力,高中音比 ...

這條SGP-148解析力高於M-6及目前標MPS的所有產品,可以嘗試一下,可以與客服表明Hiendy網友身份有折上折
回復

PhantomGTR 發表於 2019-4-24 22:16
MPS 乜線係頭個七日係會最衰聲,而且係好反覆咁好衰聲.....而且 DIY 佢會係最超值,而且配頭都會好影響條 ...

MPS已經今年2019年初停止與Sam的一切線材插頭之合作。
目前香港地區授權
Mpsource「獨家」代理商: N1 audio,位於葵涌宏達工業中心

MPS經銷商「2家」:N1 audio,位於葵涌宏達工業中心   ;
                          雅歌(音響)工程有限公司,位於深水埗欽州街:
回復

紫氣東來,多謝支持。

評分

查看全部評分

回復

foxpzg 發表於 2019-10-2 22:10
紫氣東來,多謝支持。

剛用完家中的 M6 存貨,日後有機會再要做線時一定入呢條嚟見識吓!
回復

foxpzg 發表於 2019-10-2 22:09
MPS已經今年2019年初停止與Sam的一切線材插頭之合作。
目前香港地區授權
Mpsource「獨家」代理商: N1 au ...

係2018年就已經無做你地GA插頭,仲有30個左右5折出清.
回復

PhantomGTR 發表於 2019-10-2 22:46
剛用完家中的 M6 存貨,日後有機會再要做線時一定入呢條嚟見識吓!  ...

多谢支持
回復

很樂意!
回復

臺灣MPS線材2019年雙11活動,Hinedy會員VIP提前預告

以下活動以實際當天成交價為準:

全天全店均享受優惠:
1、全場產品雙11當天標價是平日標價的折扣價,最低7.5折起

2、5元無門檻紅包,訂單每滿1000-50元,2000-100元,上不封頂

3、 必需領取優惠券使用:
       可以領1000元優惠券,滿9999元使用(裂變優惠券)
     可以領500元優惠券,滿6999元使用
       可以領200元優惠券,滿3999元使用

以上優惠活動1-2-3可疊加使用,最低可以7.5折-0.5折-1折=6折起

11月11日,當天淩晨0點-2點,在1-2-3優惠的基礎上
插頭部分再享受滿5件,折上再9折
X-9  M-11    純銀線GX-8   天籟電源線  毒藥電源線  等產品,在1-2-3優惠基礎上,再享受滿11111元-1111元,最低折上可以5折起。

以上折扣均為參考,以雙11當天活動為準。

雙11當天客服回復較慢,最優惠時段是當天淩晨0點-2點,請各位VIP客戶領取優惠券 紅包等 直接下單即可。
活動價僅限2019年雙11當天,過期不候,敬請見諒。

評分

查看全部評分

回復

早知就唔使2號上深圳音展找你,而你又無去深圳音展!
回復

入左兩對 E330 MKII speaker cable,行bi-amp。

評分

查看全部評分

回復

剛有網友報料,原來我的至愛 Teana power cord 又有得散賣了,希望佢既 speaker cable 都可以散賣!
https://item.taobao.com/item.htm ... amp;id=528059109411

So far 這些年我試過,及同一些師兄比較過,最能發揮條線既插係 IEGO 銀插,但亦都算最難砌皫頭。因為線芯組,但個插既窿細,只係剛剛好入到線芯。
https://www.tubefan.com.tw/shop/ ... aac390c49276a136e0f
回復

PhantomGTR 發表於 2021-1-30 11:00
剛有網友報料,原來我的至愛 Teana power cord 又有得散賣了,希望佢既 speaker cable 都可以散賣!{:1_693 ...

Power cord 咪即係 speaker cable
我已經有6條 power cord, 3對喇叭線了!咁底用,玩 biamp, triamp 都正
回復

AS881 發表於 2021-1-30 11:25
Power cord 咪即係 speaker cable
我已經有6係 power cord, 3對喇叭線了!

佢既 speaker cable 得兩芯,價錢亦平D。
回復

PhantomGTR 發表於 2021-1-30 11:54
佢既 speaker cable 得兩芯,價錢亦平D。

哦!我 cut 了做 sp cable
回復

AS881 發表於 2021-1-30 14:19

就算用 power cable version 做 speaker cable 都 C/P 爆晒燈!
回復

PhantomGTR 發表於 2021-1-30 14:43
就算用 power cable version 做 speaker cable 都 C/P 爆晒燈!

所以咁嘅價錢唔買來 biamp 簡直暴殄天物!
一般D人一定問寧願將 $ 集中在一對定買2對平D?咁呢個完全唔洗諗呢個問題!

評分

查看全部評分

回復

AS881 發表於 2021-1-30 14:19

pc 做 spc 太硬啦!!!!  我個度好難搞
回復

Teana power cord 太硬放不下,所以入左 SGP-148
P1000063 - 複製.JPG
回復

jeansky 發表於 2021-1-30 23:33
pc 做 spc 太硬啦!!!!  我個度好難搞

的確又係!幾辛苦
回復

淘寶潘生仲有少量天籟散線賣

回復