新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 11055|回復: 14

[影音組合] 呢套Focal影音組合又奢侈又抵死

應該係d油長國, 砌套AV組合比你..

http://www.domolux.ua/hi-fi/product471
我聽講focal而家做一個project. 係巴西砌緊套9.2 Grande Utopia EM AV 組合..仲要吋到係架遊艇度..
回復

kachow 發表於 2011-8-30 12:14

駛唔駛一球?
回復

駛唔駛一球?
bigpun1975 發表於 2011-8-30 12:40

凈係對Grande Utopia EM 前置都要過百萬..
回復

凈係對Grande Utopia EM 前置都要過百萬..
kachow 發表於 2011-8-30 12:44

我仲以為係你嗰對添,玩到咁堅,一定要用番老麥推先似樣啦!
回復

師兄,

唔 update 啦, Focal Utopia III 出左中後置, 唔駛夾硬配舊款, 因為舊代鈹高音與新代相差甚大的, 新款名字叫 Viva Utopia ,

中心高中音單元組是可以旋轉的, 屬於 LCR 的類別,

Viva Center.jpg
Viva Rear.jpg

而且 Utopia 既 Woofer 相信很快就會面世, 因為上次去廠曾見過一個很利害的怪獸測試版, 上面裝上了兩三個 16"  EM 單元的大 Woofer ,

可惜這仍在測試中的商業機密無緣一聽 ........  
回復

師兄,

唔 update 啦, Focal Utopia III 出左中後置, 唔駛夾硬配舊款, 因為舊代鈹高音與新代相差甚大的, 新 ...
kenho 發表於 2011-8-30 12:52

會唔會有下一次廠visit既schedule?
回復

我仲以為係你嗰對添,玩到咁堅,一定要用番老麥推先似樣啦!
bigpun1975 發表於 2011-8-30 12:48

Sorry , 師兄

Grande Utopia III EM 現價以超過二佰萬元了 ........
回復

會唔會有下一次廠visit既schedule?
kachow 發表於 2011-8-30 12:58

哈哈, 小弟也想 ....
回復

kachow 發表於 2011-8-30 12:14

天龍前後, 猶長識貨
回復

不過 POA 可要加馬 .....
回復

回復 3# bigpun1975

一球只能娶得 Stella 回家...
回復

Sorry , 師兄

Grande Utopia III EM 現價以超過二佰萬元了 ........
kenho 發表於 2011-8-30 13:00

回復

POA 點推得郁呢套怪獸.................
回復

POA 點推得郁呢套怪獸.................
hkp1196 發表於 2011-8-30 14:31

對啊師兄, POA 推中後置都有 dd 免強, 不如改用 McIntosh  既 MC-1.2K x 9台 (L,R bi-amp.) or MC-2301 x9 台   
回復