新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 6528|回復: 16

[附件] Power House Alpha 8000 Fuse

Bought the Alpha 8000 fuse recently and put it in my Rockna Wavedream NET.  Found background is more dark, more musical and it improve the density when playing Tidal streaming.  Satisfy with relatively small investment.  Next will try put one in my LPS for the network switches.

評分

查看全部評分

仲有10000喎。  
回復

我都啱啱拎左幾粒10000返屋企. 不過未試.
回復

racewong 發表於 2017-4-14 22:47
我都啱啱拎左幾粒10000返屋企. 不過未試.

期待10000嘅報告
回復

不過拎錯左, 要過埋節日先可以換返
回復

有否和SR black fuse 賽過?
回復

greenleo 發表於 2017-4-27 09:10
有否和SR black fuse 賽過?

沒有。              

評分

查看全部評分

回復

謝謝。有冇Ching A/B 過?
回復

greenleo 發表於 2017-4-27 11:20
謝謝。有冇Ching A/B 過?

我個POST咪真比較囉.
回復

鎗王Ching,
我指與SR Black A/B 過。你有冇link?
回復

greenleo 發表於 2017-4-27 11:54
鎗王Ching,
我指與SR Black A/B 過。你有冇link?

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... &extra=page%3D1
回復

racewong 發表於 2017-4-27 11:57
http://www.hiendy.com/hififorum/forum.php?mod=viewthread&tid=103156&extra=page%3D1

多謝師兄。要努力賺$
回復

greenleo 發表於 2017-4-27 12:10
多謝師兄。要努力賺$

1200蚊啫...哈哈. GOGOGO
回復

還有其他野要買呢。忍忍忍
回復

greenleo 發表於 2017-4-27 12:32
還有其他野要買呢。忍忍忍

咁你等下先啦, 遲D可能有優惠呢..哈哈.
回復

等你啦 Ching!
回復

SR Black Vs Alpha 8000 my findings

器材是Rockna Wavedream NET,

SR Black 整體比較熱情,刺激,味道濃d,肉地厚d,口型大d。

Alpha 8000 整理相對中性,味道淡d,清晰滑淨,但不輸動態,暗勁十足,口型細d。聲音比較真。

組合只三件active components,在解碼用Alpha 10000, 後級用8000。另三件電處皆用SR Black條件下,小弟最後認為用在Wavedream NET上Alpha 8000比起SR Black 更啱聽。

PS,也許有師兄會問,細火後級用SR Black 會否更佳?過去一年後级在用SR Black,但交替比試過後,比較truthful的聲音令我留住Alpha 8000。

評分

查看全部評分

回復